Négy termelékenység növelő stratégia szerszámgyártóknak a járvány idejére

A világ vállalkozásai jelenleg egy olyan környezetben működnek, amihez hasonlóval korábban még nem találkoztak. A globális járvány által állított kihívások mindenkitől rugalmas üzleti folyamatokat követelnek meg. Azok a szerszámgyártók, akik ilyen folyamatokat támogató technológiába fektetnek, sokkal felkészültebbek lehetnek az extrém körülményekre és a járványt követő kilábalásban is jobban teljesíthetnek.

2017_EMO_WEDCO_16

Mindennek érdekében a szerszámgyártók négy termelékenységi stratégiát implementálhatnak:

1. A házon belüli tudás formálissá tétele az egységesség, minőség és gyorsaság biztosítása érdekében

Miközben mindenki egyre jobbá válik a távoli együttműködésben, a tervezők és CNC szakemberek vagy junior programozók közti személyes találkozókat képtelenség helyettesíteni. A tapasztaltabb alkalmazottak néhány kattintással gyorsan meg tudják mutatni a frissebb csapattagoknak, hogyan kell valamit megfelelően elvégezni.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a szerszámgyártók szoftvereiket egy, cégük tudását és szabványait tartalmazó tárházzá alakítsák. A legjobb mérnökök tudását jegyző egyedi folyamat sablonok kulcsfontosságúak a lehető legmagasabb minőség és gyorsaság biztosítása érdekében, még a távolságtartási szabályozások idején is.

2. Az állásidők produktív kihasználása a bevált gyakorlatok újra felhasználható szabványokká és sablonokká alakításához

Bár a szerszámgyártók rendszeresen felismerik folyamataik fejlesztési igényeit, a legjobb szándék is képes háttérbe szorulni, amikor mindenki a szállítással és a határidők betartásával van elfoglalva. Azok a cégek, akik lassulást tapasztalnak a megrendelésekben, próbálják az állásidőket előkészületekkel tölteni. Hozzanak létre új sablonokat és egyedi katalógusokat, amelyek gyorsabb kézbesítést és magasabb minőségi szabványokat eredményeznek a kereslet élénkülésével.

3. A gyakori munkafolyamatok szoftveres automatizációja a következő lépések előrelátásához

A rutinszerű szerszámgyártói feladatokat automatizáló, egyedi célokra tervezett szoftverekkel értékes idő takarítható meg, csökkenthetők a hibák és lehetővé teszi, hogy a felhasználók a nagyobb figyelmet igénylő feladataikra tudjanak fókuszálni. A szerszámgyártás folyamatait átlátó intelligens automatizáció képes előrelátni a felhasználó következő lépéseit, így a megfelelő időben rendelkezésre bocsátja az adott feladathoz szükséges eszközt. Ezek a megoldások kiváltképp akkor hasznosak, ha az alkalmazottak otthonról dolgoznak, ilyenkor ugyanis nincs, aki segítő kezet tudna nyújtani a junior programozóknak.

4. Az együttműködés egyszerűsítése és a szállítási ciklusok gyorsítása párhuzamos tervezéssel

Egy olyan integrált tervező- és gyártószoftver, amely a folyamatban lévő tervezéssel egyidejűleg képes lehetővé tenni az NC munka megkezdését – mindezt persze biztonságosan és a részadatok integritásának veszélyeztetése nélkül – megszüntetheti a költséges várakozási időket. A szerszámgyártók tovább tömöríthetik szállítási ciklusaikat, hiszen több tervező tud egyidejűleg dolgozni ugyanazon projekten.

Kétségtelen, hogy nehéz időket élünk, némi előrelátással azonban számos olyan előnyre lehet szert tenni, amik jóval túlmutatnak a jelenlegi helyzet viszontagságain.

Forrás3D Systems

További információ:

A 3D Systems hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]