Mobil, automatizált méréstechnika egyszerűen: együtt az ATOS Q és a GOM ScanCobot

A kategóriateremtő ATOS Q optikai szenzor, illetve a mobil ScanCobot automatizált robotos mérőállomás együtt sokoldalú és flexibilis rendszert alkot, amely ideális bevezető az automatizáció világába. A legfrissebb GOM megoldások a terméktervezéstől egészen a piacra kerülésig hatékonyan támogatják a gyártást. Szinte minden projekt igényeihez rugalmasan igazíthatók, legyen szó egy kis-és középvállalkozásról, vagy nagyobb üzemről. Novemberben az érdeklődők magyar nyelvű, élő ingyenes webinar formájában is megismerkedhetnek az újdonságokkal.

OBJ_GRAF-0000019372-XX-001_rgb

Az ATOSQ szenzor és a ScanCobot tökéletes kombináció egyszerűbb, automatizált mérési feladatokra. A rendszert kifejezetten kis és közepes méretű darabok mérésére tervezték, használatával gyorsabbá válnak a minőségellenőrzési folyamatok. 

Az új kompakt osztály: ATOS Q szenzor

Az ATOS család legújabb tagja, az ATOS Q egy hatékony 3D optikai mérőgép, amely kis és közepes méretű tárgyak teljes felületű digitalizálására fejlesztettek ki. Fröccsöntött alkatrészektől, mintáktól, szerszámoktól egészen a komplex, additív gyártással készülő darabokig számos felhasználási területen segíti a gyártási-minőségellenőrzési folyamatokat.

OBJ_GRAF-0000019381-XX-001

Megtalálhatók benne a bevált ATOS funkciók, mint a Triple Scan technológia, a Blue Light Equalizer fényforrás, valamint a precíz kalibráció és önellenőrzött működés. Az extra fényerős, csíkvetítésen alapuló digitalizálás kivételes sebességgel és nagy pontossággal zajlik, az adatátvitel gyors és stabil. Az ATOS Q kiemelkedő teljesítménye kompakt és ellenálló kialakítással párosul: elektronikai és optikai egységei védettek a külső hatásoktól, így az eredmények megbízhatók és pontosak. A 8 és 12 megapixeles változatban elérhető ATOS Q 100 x 70 mm2-től 500 x 370 mm2-ig változtatható méréstartományával, ötféle cserélhető lencsével és kevesebb, mint 4 kg súlyával kifejezetten mobil mérőgép. Igazodva az adott projekt követelményeihez kézi, félautomata és teljesen automatizált módban, az ATOS ScanBox 4105 mérőcellában egyaránt használható a mérőszobán vagy akár közvetlenül a gyártósort kísérve.

OBJ_GRAF-0000019383-XX-001

Elérhető automatizáció

A GOM ScanCobot mobil rendszer egy kollaboratív robotból és motoros forgatóasztalból áll. Az ATOS Q szenzorral kiegészülve rövid idő alatt minőségi, részletes, szemléletes adatot szolgáltat. A tárgy egészének digitalizálásához a 3D mérőgép több irányból készít felvételt. Ez a hagyományos esetben manuális feladat automatizáltan működik, így látványosan csökken a méréssel töltött idő, hatékonyabb a digitalizálás, gyorsabb a minőségellenőrzés. A robotprogramozásához speciális IT-ismeretekre sincs szükség, a munkát a GOM szoftverbe integrált Virtuális mérőszoba (VMR) modul végzi.

OBJ_GRAF-0000019375-XX-001

 

orange

 

Győződjön meg az új fejlesztések teljesítményéről élőben, online! Csatlakozzon Ön is az „Együtt az ATOS Q és a GOM ScanCobot” webinárhoz a GOM hazai képviselete, az R-Design Studio Kft. szervezésében!

Időpont: 2020. november 19. 10:00-12:00 – ONLINE előadás

Témáink:

  • Hogyan működik a mobil automatizált méréstechnika?
  • Felhasználás a tervezés, a prototípusgyártás, és a termékbevezetésben 
  • Műszaki tulajdonságok 
  • Egyszerű robotprogramozás 
  • Parametrikus 3D mérések
  • Jegyzőkönyv készítés és az adatok megosztása 
  • Kérdések – Válaszok élőben: ossza meg kérdéseit, tapasztalatait szakértőinkkel!

Hogyan jelentkezhet?

Csatlakozzon az R-Design Studio-hoz kényelmesen, bárhonnan! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a marketing@r-design.hu e-mail címen lehet.

ForrásR-Design Studio

További információ:

Az R-Design Studio Kft. hivatalos honlapján.

A GOM hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]