Új MUGEN PREMIUM Plus bevonatú gömbmarók akár 70 HRC-ig edzett acél nagy pontosságú forgácsoláshoz az NS Tool-tól

A MUGEN PREMIUM Plus bevonatú szerszámok akár 70 HRC keménységű edzett acél nyersanyagok hosszú, pontos megmunkálására is alkalmasak. A köszörült élprofilnak köszönhetően pedig akár ±0,003 mm-es rádiusszal is elérhetők.

MRBSH230SF_2008_TOPA 60-70 HRC edzett acél megmunkálásakor, az anyag keménysége miatt rendkívül nagy terhelés éri a szerszámot, aminek következtében nyíródás léphet fel. A szerszámél így könnyen elkopik, a forgácsolás következtében fellépő hő hatására a bevonat sérül, a szerszám pedig sérülékenyebbé válik.

Az NS Tool új MUGEN PREMIUM Plus bevonatú gömbmaróit azonban kifejezetten az ilyen próbára tevő alkalmazásokhoz fejlesztették. Speciális bevonatuk rendkívüli oxidáció ellenállást és kopásállóságot biztosít, a vágóél egyedi, 2-hornyos kialakításának köszönhetően pedig a szerszám terhelése is drasztikusan csökken.

MRBSH230SF_pho

A mikroszemcsés, továbbfejlesztett repedésellenállású karbid szerszám bevonata három rétegből áll: egy magas adhéziós rétegből, melynek mikrokristályos szerkezete védelmet biztosít a repedések és a lepattogzás ellen. Egy ultra mikrokristályos szerkezetű kemény bevonatból, amely az edzett acéloknak is képes ellenálni. És egy oxidáció álló rétegből, amely ellenáll a megmunkálás során fellépő magas hőnek.

Szerszám élettartam összehasonlítás HAP40 (64HRC) Forgácsolási körülmények: n= 20,000 min-1, Vf= 1,600mm/min, ap 0.15×ae 0.3mm, Hűtőközeg: olajköd

Szerszám élettartam összehasonlítás HAP40 (64HRC) Forgácsolási körülmények: n= 20,000 min-1, Vf= 1,600mm/min, ap 0.15×ae 0.3mm, Hűtőanyag: olajköd

A szerszám kiemelkedő tulajdonságait természetesen nem csak a bevonat biztosítja. Legalább ilyen lenyűgöző a termékcsalád geometriája is. A pozitív vágóél kialakítása drasztikusan csökkenti a szerszám terhelését, az optimális, rövid szerszámszár kiemelkedő merevséget kölcsönöz, a nagy pontosságú rádiuszok pedig gördülékeny, sima megmunkálást biztosítanak. Utóbbit a homlokfelület és hátlap tökéletes illeszkedése teszi lehetővé a rádiuszgörbétől a periférikus vágóélig. A szerszámok mindemellett a nagy pontosságú zsugortokmányokkal is kompatibilisek, amelyek még nagyobb merevséget biztosítanak az akár 70 HRC keménységű edzett acélok megmunkálásakor.

cuttingedge

ForrásNS Tool

További információ:

Az NS Tool szerszámok hivatalos hazai forgalmazója, a Bartools – ZBS Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]