Spóroljon meg értékes időt – munkáljon meg több darabot egyszerre!

A Haas alábbi tippjeinek segítségével több munkadarabot is megmunkálhat egyidejűleg, ezzel időt és költségeket takaríthat meg vállalkozása számára.

A jelen helyzetet figyelembe véve, az idő- és költséghatékonyság minden eddiginél fontosabb szempontok a gyártócégek életében. A hatékonyság javítására a különféle automatizációs megoldások kínálják a legjobb lehetőséget, de néhány ügyes trükk segítségével nagyobb beruházások és a gyártás körülményes újratervezése nélkül is érhetünk el változást a termelésben. A Haas Handpicked sorozat jelen válogatása erre ad néhány hasznos példát:

1. Több munkadarab egyidejű megmunkálása

Egy adott darab megmunkálása során, a ciklusidő egy része a szerszámcserékkel telik, azaz a termelésen kívül esik. Ha egyszerre több darabot helyezünk a munkaasztalra, a szerszámcserét csak egyszer kell elvégeznünk, ezzel lényegesen csökkentjük a holtidőt, növeljük a termelékenységet. Nem elhanyagolható az sem, hogy így nem kell minden egyes darabnál nyitogatni az ajtót, behelyezni, kivenni, megtisztítani a darabot, elindítani és leállítani a gépet, amivel további időt spórolhatunk.

2. Több munkadarab rögzítése

Ha már több darabot szeretnénk egyszerre megmunkálni, nem árt tudni azt sem, milyen lehetőségeink vannak a darabok rögzítésére. Az alábbi videón egy Haas UMC-750P-n kerül bemutatásra, hogyan zajlik egy 28 darabos befogás megtervezése és használata. A HRT210 forgóasztal és egy Haas szerszámblokk használatával egy rendkívül termelékeny munka beállítására nyílik lehetőség, amellyel ciklusonként akár 23,5%-os időmegtakarítás érhető el. Ez 1.000 darab esetén már 16 óra mínuszt jelent.

Ha mindez esetleg nem győzte meg arról, hogy Ön is kipróbálja a módszert, itt egy videó arról, hogyan teljesít a beállítás élesben:

Ha Önnek is van egy tippje, amit szívesen megosztana a hasonló munkakörben dolgozó kollégákkal, vagy úgy gondolja, hogy mások számára is érdekes lehet, küldje el tapasztalatait az info@cnc.hu e-mail címre. 

További információk

A Haas Youtube csatornáján.

Megosztás
[
    ]