Innovatív mozgó oszlopos koncepció a DMG MORI-tól

A DMF 200 | 8 világpremierje új mércét állít az akár 2.300 mm hosszú szerkezeti elemek és szerszámbetétek nagy pontosságú, produktív 5-tengelyes megmunkálásban.

Világpremier: Az akár 2.300 mm-es alkatrészek 5-tengelyes megmunkálására is képes DMF 200 | 8 folytatja a vállalat utazó oszlopos gépeinek sikertörténetét.

Világpremier: Az akár 2.300 mm-es alkatrészek 5-tengelyes megmunkálására is képes DMF 200 | 8 folytatja a vállalat mozgó oszlopos gépeinek sikertörténetét.

  • Maximális merevség az X-tengely három lineáris vezetékén
  • Állandó marási teljesítmény a folyamatos projekciónak köszönhetően
  • A legjobb felületek és legnagyobb pontosság az Y- és Z-tengely közvetlen hajtása miatt
  • Maximális megmunkálási rugalmasság a 120°-ban elforgatható B-tengelyű marófejnek köszönhetően
  • Nagy munkatér 2.000 mm-es X-, 800 mm-es Y- és 850 mm-es Z-tengelyű úthosszokkal
  • Egyedi és innovatív szerszámcsere gyorsan ütközésmentesen és folyamatbiztosan a munkaasztal mögött
  • Rugalmasság a kiterjedt konfiguráció moduláris rendszerén és számtalan opciója révén
  • Rendkívül hosszútávú termikus pontosság a holisztikus hűtési koncepciónak eredményeként
  • Dinamikus gyorsmenet akár 50 m/perces standard és akár 80 m/perces opcionális sebességgel az X-tengely lineáris hajtásával

“A DMF 200 | 8-cal a DMG MORI folytatja az 5-tengelyes, mozgó oszlopos szériája sikereit, melyből eddig több mint 2.700 db-ot telepített világszerte” – mondta el Markus Rehm, a DECKEL MAHO Seebach ügyvezető igazgatója. A világpremier így egyúttal egy soha nem látott, új szintet is jelent az mozgó oszlopos gépek abszolút precíziós megmunkálási teljesítményének tekintetében.

Az alapfelszereltség részeként elérhető, kiterjedt hűtési megoldások garantálják a hosszútávú termikus pontosságot és a lehető legkisebb tűréseket.

Az alapfelszereltség részeként elérhető, kiterjedt hűtési megoldások garantálják a hosszútávú termikus pontosságot és a lehető legkisebb tűréseket.

“2.300 x 850 mm méretű, merev asztalával és 2000 x 800 x 850 mm-es úthosszaival a DMF 200 | 8 elegendő mozgásteret kínál a szerszám- és formagyártás, illetve a repülőipar hosszú alkatrészeinek és szerszámbetéteinek megmunkálásához” – magyarázta el Markus Rehm. Az asztal maximális terhelhetősége 2.000 kg. Az új gépkoncepció kidolgozása során a gép munkaterét az innovatív szerszámcserélő megoldással optimalizálták. A gyors, ütközésmentes, folyamatbiztos szerszámcsere a munkaasztal mögött zajlik, így a teljes befogófelület használatba vehető. Az elődmodellhez képest a DMF 200 | 8 munkaterülete több mint 50 százalékkal nagyobb, ezzel új lehetőségeket teremt a komplex alkatrészek megmunkálásában. A szerszámgép egyik nagy előnye a kategóriában, hogy akár 400 mm hosszú szerszámokkal is felszerelhető.

Jövőorientált és versenyképes: A DMF 200 | 8 olyan automatizációs megoldásokkal is felszerelhető, mint például a PH Cell palettaváltó rendszer.

Jövőorientált és versenyképes: A DMF 200 | 8 olyan automatizációs megoldásokkal is felszerelhető, mint például a PH Cell palettaváltó rendszer.

Maximális megmunkálási pontosság a minimális alkatrész tűrések érdekében

A DMG MORI mozgó oszlopos gépeinek egyik legfőbb előnye mindig is a stabilitás volt, ezért ez az új gép fejlesztésénél is elsődleges szempont volt. A DMF 200 | 8-at úgy tervezték, hogy a tartókaros Y-tengely állandó merevséget kölcsönöz a gépnek, a teljes menethosszon. Ezt a stabilitást erősíti tovább az X-tengely három lineáris vezetéke, amelyek egyúttal szükséges alapot teremtenek a rendkívül precíz, produktív megmunkáláshoz. A maximális orsóteljesítmény még teljesen kitolt Y-tengely mellett is könnyedén elérhető, anélkül, hogy a gép kilengene. Az alapfelszereltség részeként elérhető kiterjedt hűtési megoldások mindemellett hosszú távú termikus pontosságot biztosítanak, a lehető legkisebb tűrések mellett. Az Y- és Z-tengely közvetlen hajtású golyós orsói pedig garantálják a tökéletes felületi minőséget.

A DMF 200 | 8 innovatív gépkoncepciója maximális rugalmasságot és termelékenységet biztosít az olyan kulcsfontosságú ágazatokban, mint a szerszám- és formagyártás, a repülőipar vagy a gépészeti szektor.

A DMF 200 | 8 innovatív gépkoncepciója maximális rugalmasságot és termelékenységet biztosít az olyan kulcsfontosságú ágazatokban, mint a szerszám- és formagyártás, a repülőipar vagy a gépészeti szektor.

A DMF 200 | 8 alapkivitelben is gyors, akár 50 m/perces gyorsmenettel rendelkezik. Az X-tengely opcionálisan lineáris hajtással is felszerelhető, amellyel akár 80 m/perces, dinamikus és kivételesen produktív megmunkálást biztosító gyorsmenet is elérhetővé válik. A B-tengely marófeje – melynek maximális befogónyomatéka 6.000 Nm – +/- 120°-ban elforgatható, ami elegendő rugalmasságot kínál az 5-tengelyes megmunkálásokhoz. A berendezés változatos felszereltségét egy kiterjedt, moduláris orsórendszer teszi teljessé. Az alapfelszereltség részeként egy 15.000 ford./perces speedMASTER főorsó érhető el. “Természetesen 36 hónapos termékszavatossággal, a futási teljesítménytől függetlenül” – tette hozzá Markus Rehm. A rendszer részeként egy nagy, 200 Nm nyomatékú változat, valamint egy 20.000 ford./perces főorsó is elérhető.

Precíziós megmunkálás a szerszám- és formagyártásban

Precíziós megmunkálás a szerszám- és formagyártásban

Automatizált és digitalizált

Vezérlés tekintetében a DMF 200 | 8 az alapfelszereltség részeként a CELOS legújabb verziójával és SIEMENS-szel érkezik, így a felhasználók felkészülhetnek a digitális gyártásra. “A DMF 200 | 8 interfészt kínál olyan automatizált megoldásokhoz, mint például a PH Cell palettaváltó” – utal Markus Rehm az mozgó oszlopos szerszámgép jövőorientált, versenyképes koncepciójára.

Asztal konzol gyártása

Asztal konzol gyártása

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]