Sikeres II. RENISHAW & CHIRON OPEN DAYS

Április 26. és 28. között a RENISHAW Hungary Kft. budaörsi telephelye adott otthont a másodszor megrendezett RENISHAW & CHIRON OPEN DAYS rendezvénynek. A szakma iránt érdeklődők a méréstechnológiai újítások mellett a CHIRON magyar forgalmazójának, a ROLATAST-nak a megmunkálási megoldásaival találkozhattak. Az új két orsós 5-tengelyes megmunkáló központ mellett idén is szerephez jutott egy felújításon átesett gép.   

Immár második alkalommal került megrendezésre a RENISHAW & CHIRON OPEN DAYS eseménye. A házi kiállításon a CHIRON magyarországi forgalmazója, a ROLATAST megmunkálási megoldásait mutatta be, emellett pedig a RENISHAW méréstechnológiai alkalmazásait vehették szemügyre a szakmai újdonságok iránt érdeklődők.

 

 

„A második RENISHAW CHIRON napokat azért hoztuk újra tető alá, mert, hogy az új kihívásokra szeretnénk választ adni, illetve lehetőséget kínálni az ügyfeleinknek, hogy a legfrissebb technológiákról egyenesen a gép mellől tudjanak információkat szerezni.” – mondta Papp Dénes, a ROLATAST Kft. ügyvezetője.

Az idei szakkiállításon a CHIRON megmunkálóközpontja kapta az egyik főszerepet. Az érdeklődők az 5-tengelyes gépek 2 orsós, paralel változatát csodálhatták meg működés közben. A CHIRON megmunkálóközpontja egy olyan megoldás, ami minimalizálja a munkadarabköltséget. Papp Dénes hozzátette, hogy éppen ezért a CHIRON 2 orsós technológiáját azoknak ajánlják, akik nagy sorozatú gyártást szeretnének kivitelezni vagy annak támogatását szeretnék segíteni.

A CHIRON részéről természetesen nem csak az 5-tengelyes megmunkálást prezentálták a három napos bemutatón. A korábbi évhez hasonlóan idén is szerepet kapott egy felújításon átesett CMS gép. A CHIRON FZ 12W megmunkálóközpont a retrofit részleget hivatott bemutatni, melynek célja a gépfelújítást követően a termelékenység növelése.  

2022_04_26_-_Renishaw-Rolatast_3

A kiállítási helyszínt biztosító RENISHAW is számos megoldással készült az idén ügyfelei és a szakmabeli látogatók számára. Széles méréstechnológiai választékával a cég igyekszik a gyártás és a mérést közelebb hozni egymáshoz. Gál Attila, a Renishaw területi képviselője fogalmazta meg törekvésüket:

„A RENISHAW-val a célunk gyakorlatilag, hogy a méréstechnológiát közvetlenül a gyártósorra vigyük a megmunkáló gépek mellé.”

Ennek jegyében idén kiemelt figyelmet szenteltek az EQUATOR mérőberendezésnek, amely a mérőszobai sorozatmérések reprodukálást teszi lehetővé közvetlenül a szerszámgép mellet.

Emellett egy újítás is bemutatásra került a 3 napos rendezvény során, ugyanis a RENISHAW kiállított termékei közt volt az NC4+Blue, ami a szerszámgépen belüli szerszámbemérésére szolgál. Az innovatív megoldás kék lézerfényt használ, ezáltal pedig sokkal pontosabb mérési eredmények érhetők el vele. Külön előnye még a lézeres technológiai újdonságnak, hogy ezáltal nem csak az átmérő- és hosszmérésre van lehetőség, hanem akár a profil mérését is biztosítja.

2022_04_26_-_Renishaw-Rolatast_4

A II. RENISHAW & CHIRON OPEN DAYS sikeresen zárult, az ügyfelek rengeteg újítással vagy már jól bevált megoldással találkozhattak a megmunkálás és a méréstechnológia területén egyaránt. A házi kiállítást Gál Attila összegezte:

„Az egészen kis vállalkozásoktól a legnagyobb multi cégekig mindenki itt volt. Én úgy érzem, hogy hasznos és jó beszélgetéseket folytattunk le. A szakma keresi azokat a lehetőségeket, hogy tudnak időt, pénzt, energiát spórolni, hogy tudnak a leghatékonyabbak lenni és így elvégezni a napi szintű munkájukat.”

Megosztás
[
    ]