Sikerrel zárultak a SIAF Guangzhou és Asiamold kiállítások

Augusztus 13-án ért véget a 655 kiállítót fogadó SIAF Guangzhou és az Asiamold.

01

A guangzhoui China Import and Export vásárterületen tartott SPS – Industrial Automation Fair (SIAF) és Asiamold 40.000 négyzetméteren összesen 655 kiállított és 50.369 látogatót fogadott. A különféle intelligens ipari automatizálási megoldásokat, szerszám- és formagyártást, 3D nyomtatást, fémmegmunkálást, öntészetet, fröccsöntést, valamint lézeres és csapágyas technológiákat lefedő vásárok egyetlen forrásból biztosítottak platformot a járvány nyomán eszközölt lezárásokból felépülni kívánó feldolgozóipari szereplők számára.

A SIAF Guangzhou és az Asiamold az első olyan ganzhoui vásárok idén, amelyeket a Messe Frankfurt rendezett. Mindkét rendezvény az intelligens gyártás tematika köré épült, és fontos lehetőséget biztosítottak a vállalkozások közti és személyes interakciók újraindítására a kínai színtéren. A rendezvényeket ennek megfelelően nagy örömmel fogadták azok az iparági résztvevők, akik üzleti kapcsolataikban, a piaci információk megszerzésében és mindenek előtt az új üzleti lehetőségek megtalálásában elsősorban az ilyen platformoktól függnek.

03

“Tekintve, hogy Kínában fokozatosan indulnak újra a nagyszabású események, nagy örömünkre szolgált, hogy mi is visszatérhetünk a feldolgozóipar üzleti kapcsolatainak előmozdításához a dél-kínai régióban. Január óta ezek voltak az első olyan kiállítások, amelyeket a Messe Frankfurt rendezett. Örülünk, hogy a SIAF Guangzhou és az Asiamold a tervek szerint valósulhatott meg, megbízható, “egyablakos” platformot kínálva a feldolgozóipar számára, ezzel is segítve normális működésük újraindítását” – mondta el Mr. Hubert Duh, a guangzhoui Guangya Messe Frankfurt Co Ltd. elnöke a vásárok lezárása után.

Mr. Duh hozzátette: “A résztvevők összességében pozitív visszajelzései azt mutatták, hogy a feldolgozóipar már felépülőben van az idei év első két negyedévének gazdasági hatásaiból. A védőfelszerelésekre és egyéb egészségyügyi eszközökre továbbra is nagy kereslet mutatkozik, az Asiamold új, járványmegelőzést segítő öntőforma és 3D-nyomtató technológiai bemutatóterülete pedig kifejezetten népszerűnek bizonyult. Mindez megerősítést adott a kínai kormány új infrastruktúra- és gyártásfejlesztési kezdeményezéseinek további támogatására, hiszen egyértelműen jelezte a kiállítók erős üzleti potenciálját.”

05

“A SIAF Guangzhou és az Asiamold 2020 sikeres befejezése után, várjuk a 2021. március 3-5. között tartott következő alkalmat, amivel – a repülőutak elérhetőbbé válása után – tovább segíthetjük a nemzetközi kiállítók és látogatók közti kapcsolatok kialakítását” – zárta beszédét Duh.

A kiállítók tapasztalatai

04

“Több mint tíz éve állítunk ki a ganzhoui SIAF-on, mert a dél-kínai régióban ez az egyik legbefolyásosabb és legmegbízhatóbb platform, amin promótálhatjuk a cégünket. Idén különösen nagyra értékeljük, hogy lehetőségünk nyílt kapcsolatba lépni az ipar kulcsszereplőivel, illetve meglévő és új ügyfeleinkkel. Bár a kiállításokra elhalasztva került sor, örülünk, hogy itt lehettünk és számos kapcsolatot alakíthattunk ki elektronikai, logisztikai, csomgolóipari és egyéb mérnöki iparágak szereplőivel. Összességében pozitívan zártuk a vásárt, és folytatni fogjuk innovatív automatizálási megoldásaink fejlesztését, illetve a kínai gyártóipar támogatását.”

Mr. Xiao Dong, a sanghai PEPPERL+FUCHS Automation Trading Co Ltd területi értékesítési vezetője

„Bizonytalanok voltunk azt illetően, hogy a járvány miatt érkezik-e elég látogató a vásárra, de meglepetésünkre a SIAF Guangzhou több vevőt vonzott, mint amire számítottunk, és szinte mindenki, aki ellátogatott a standunkra, célzott ügyfél volt. Noha a feldolgozóipar az idei évben érezhetően lelassult, a jelenlegi helyzet számos lehetőséget termetett az orvosi, logisztikai és automatizációs szolgáltatásokat kínáló vállalkozások számára.”

Mr. Samuel Zhang, a Bonfiglioli Co Ltd értékesítési vezetője

“A vásáron bemutatott O3D háromdimenziós ellenőrző rendszerünk nagy érdeklődést keltett a látogatók között. A globális járvány hatásának tekintetében az ipari szenzorok jövőjét az intelligens szenzorok fogják jelenteni. Több vevő igényelt olyan intelligens vezérlőrendszereket és érzékelőket, amelyek rendelkeznek valamiyen prediktív karbantartói funkcióval és képesek a probléma azonnali észlelésére vagy megoldására. Mindez jól mutatja, hogy a felhasználók ilyen intelligens megoldásokat keresnek ellátói láncaik frissítéséhez. Nagyon elégedettek vagyunk a látogatottsággal, hiszen rengeteg ígéretes ügyféllel kapcsolatba tudtunk lépni.”

Ms Coco Li, az ifm electronic Co Ltd marketing osztályáról

“Egyből lecsaptunk a lehetőségre, hogy kint lehessünk az Asiamold-on és újra kapcsolatba léphessünk ügyfeleinkkel, illetve bemutathassuk legújabb formázó szerszámainkat és megoldásainkat. A vásár azonban nemcsak erre kínál alkalmat, hanem a feldolgozóipar támogatottságának növelésére is. A látogatók számát a jelenlegi járványhelyzet látszólag nem befolyásolta, sokkal jobb volt a részvétel, mint, amire számítottunk. Számos olyan külföldi ügyféllel kerültünk kapcsolatba, akik jó eséllyel válnak majd megrendelőkké.”

Mr. Zheng Peng, a Dongguan Jinpan Mould Parts Co Ltd képviselője

“Az Asiamold egyrészt összehozza termékeink számára a megfelelő céliparágakat és -közönséget, másrészt promóciós eszközként is funkcionál. A vásár első napján sok célzott ügyféllel siekrült találkoznunk, köztük autóipari, illetve háztartási készülékeket, elektronikai és orvosi berendezéseket gyártó vállalkozásokkal. Annak ellenére, hogy csak ebben az évben vettük fel a kapcsolatot a helyi ügyfelekkel, rendkívül ígéretes üzleti kapcsolatokat sikerült kialakítanunk.”

Mr Donald Li, a Saarchmiede (Dongguan Chuangyi Metal Product Co Ltd partnereként) szerszámacél osztályának igazgatója

Extra egészségügyi és higiéniai óvintézkedések

A vásár szervezőjeként, a Messe Frankfurt számára továbbra is a vásárok egészsége és biztonsága a prioritás. A biztonságos, higiénikus környezet biztosítása érdekében számos óvintézkedést alkalmaztak: valódi név hitelesítése regisztrációkor, helyszíni hőmérséklet-ellenőrzések, a nyilvános területek gyakori sterilizálása, valamint a távolságtartás biztosítása a konferenciákon/szemináriumokon.

02

A guangzhoui SPS – Industrial Automation Fair a Guangzhou Guangya Messe Frankfurt Co Ltd., a China Foreign Trade Guangzhou Exhibition General Corporation, a Guangzhou Overseas Trade Fairs Ltd és a Mesago Messe Frankfurt GmbH közös szervezésében valósult meg. Az esemény társszponzorai a Guangdong Automation Association, a Guangzhou Association of Automation, a Guangzhou Instrument and Control Society és a China Light Industry Machinery Association voltak.

Az SPS – Industrial Automation Fair Guangzhou és Asiamold nemzetközi kiállítások következő alkalommal 2021. március 3-5 között kerülnek megrendezésre.

ForrásSIAF

További információ:

A SIAF – Guangzhou hivatalos honlapján.

Az Asiamold hivatalos honlapján.

SIAF: sps@china.messefrankfurt.com
Asiamold: asiamold@china.messefrankfurt.com

Megosztás
[
    ]