Nagy siker fogadta a SMARTTECH 3D-szkenner technológiáit

A SMARTTECH3D a világ egyik legjelentősebb additív gyártói vásárán, a TCT Asia-n mutatta be az elmúlt év fejlesztéseinek eredményét.

1

A három napos eseményen számos érdekes előadást és demonstrációt láthattak az érdeklődők az 3D-nyomtatás és -szkennelés területéről. A vásáron sok különböző iparág, így egyebek mellett az orvostechnika, autó- és repülőipar, illetve az energetikai szektor vállalatai és szakértői is képviseltették magukat.

SMARTTECH3D a Boyue Instruments standján

SMARTTECH3D a Boyue Instruments standján

A SMARTTECH3D standján a látogatók a SMARTTECH3Dmeasure 20 szoftver sok új funkciójával ismerkedhettek meg, melyek főként a szkennelt adatok minőségének javítását célozták. Az új fejlesztések igencsak felkeltették az additív gyártás és autóipari szereplők figyelmét, hiszen a hagyományos méréstechnika legtöbb esetben nem képes az ezekben az iparágakban jellemző komplex geometriák megfelelő elemzésére. Emellett a színes 3D-nyomtatás iránt érdeklődőknek is nagyszerű alkalom kínálkozott, hogy megismerkedjenek a szoftver továbbfejlesztett textúráló modelljével, mely fejlesztésnek köszönhetően a többszínű tárgyak nyomtatása minden korábbinál egyszerűbbé válik.

Sünhal (Diodon hystrix) pontfelhője (balra), textúrált hálója (középen) és egy teljesen színes, Stratsys 3D-nyomtatóval készített modellje.

Sünhal (Diodon hystrix) pontfelhője (balra), textúrált hálója (középen) és egy teljesen színes, Stratsys 3D-nyomtatóval készített modellje.

A SMARTTECH3Dmeasure 20 egy vezérlő modullal van ellátva, amellyel jelentések generálhatók és exportálhatók a szkennetl tárgyakról. A frissítéssel a mért tárgyak virtuális modellje könnyedén összevethető a 3D-szkennelésből származó pontfelhő egy csoportjával. A program ezután kiszámítja a beolvasott felületek és CAD-alapú hasonmásaik közti helyi eltéréseket, a létrképezett értékeket pedig színesen meg is jeleníti.

Minőség-ellenőrzési folyamatfa - a pontfelhők egy csoportját egy CAD-modellhez igazítják, majd kiszámítják és megjelenítik az eltéréseket

Minőség-ellenőrzési folyamatfa – a pontfelhők egy csoportját egy CAD-modellhez igazítják, majd kiszámítják és megjelenítik az eltéréseket

A szoftver által bevezetett további frissítések magukban foglalják az egyirányú szkennelések illesztési folyamatainak optimalizálását, az olyan háromszöghálós szerkesztési funkciókat, mint például a decimáció (a felületet alkotó háromszögek számának korlátozása), az élsimítást, valamint a szelektív mérések lehetőségét is. E funkciók különösen érdekesek, hiszen használatukkal részleges kép készíthető a szkennelt tárgyról, amihez a teljes mérési térfogatnak csupán egy kiválasztott régiójára van szükség.

A következő TCT Asia 2021. május 26-28 között kerül megrendezésre.

ForrásSMARTTECH3D

További információ:

A SMARTTECH3D hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]