Megbízható megfogó orvosi alkalmazásokhoz

Egyre több iparág szakértői fedezik fel az automatizálásban és a robotikában rejlő előnyöket – ezen iparágak egyike a orvostechnológia.

2006-SCHUNK-Beatmungsgeraet_1020x720

A korábban manuálisan és olykor hibákkal együtt járó munkafolyamatok az automatizációnak köszönhetően ma már rendkívül hatékonyan optimalizálhatók. A SCHUNK hatalmas potenciált lát a technológiában, ezért egy külön szakértői csapatot is alkotott, hogy új automatizálási területeket és rugalmas munkavégzést biztosító innovatív automatizációs megoldásokat tárhasson fel. E kezdeményezés és az abban rejlő potenciál egyik nagyszerű példája a COVID-19 betegek kezeléséhez használt lélegeztetőgépekhez alkalmazott megfogó.

A lélegeztetőgépek automata ventilációján alapuló koncepciót a SCHUNK a Tübingeni Egyetem orvosaival szoros együttműködésben dolgozta ki, az eredmény pedig egy könnyen beállítható, érintőképernyővel kezelhető berendezés. A rendszer minden lényeges paramétert lefed, amelyre a betegek mesterséges lélegeztetéséhez szükség lehet: a nyomás 4-50 mbar között, a térfogat 200-800 ml között, a frekvencia percenként 5-80 ciklus között, az I:E belégzési idő pedig 1:2 és 4:1 arányban szabályozható. A SCHUNK bevált szenzorrendszereket és mechatronikus megfogókat használ, saját gyártmányú, additívan gyártott megfogó ujjakkal és egy iparágilag elismert vezérlőegységgel. A készülék megfelelő működését folyamatosan ellenőrzik, és minden hibát, például szivárgást vagy a szellőzőtömlő eltömődését azonnal jelzik. Kialakításának köszönhetően nagyon rövid idő alatt lehet váltani a kézi és automatikus ventiláció között.

“Ez az alkalmazás jól szemlélteti, milyen sokoldalúak és megbízhatók vállalatunk megfogórendszer-elemei az orvostechnológia és egyéb iparágak területén” – hangsúlyozta Timo Gessmann, a SCHUNK technológiai igazgatója, aki támogatja az automatizálási megoldásokban rejlő lehetőségek kreatív felhasználását. “Szoftvereink és elektronikai eszközeink moduláris kialakítása lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan tudjunk új funkciókat és szolgáltatásokat implementálni. Újonnan alakított csapatunkkal képesek vagyunk ügyfél- és megoldásorientált termékeket létrehozni, a fejlesztéstől egészen a tanúsításig.”

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]