Kiadta új, távoli eszközcsatlakoztatási lehetőséggel ellátott IIoT megoldását a Zyfra

Az ipari digitalizációs megoldások fejlesztésére szakosodott, finn-orosz Zyfra kiadta MDCplus valós-idejű szerszámgépellenőrző és termelési adatgyűjtő rendszerének frissített verzióját.

1

A rendszer biztosítja a szerszámgépek működési adatainak automatikusan továbbítását: a berendezések állapotának, terhelésének és üzemmódjának információi így közvetlenül számítógépekre és egyéb, speciális szoftverrel ellátott eszközökre küldhetők. Mindez átláthatóbbá teszi a gyártófolyamatokat és objektív adatokkal támogatja a gépek terhelésével, az alkalmazottak tejesítményével, a termékek minőségével és az állásidők csökkentésével kapcsolatos döntések meghozatalát.

Az MDCplus-hoz jelenleg körülbelül 10.000 gép csatlakozik világszerte, 20 ország 330 vállalatától. Ezen országok közé tartozik egyebek mellett India, Oroszország, Románia, Szingapúr, Törökország, Finnország és Franciaország.

Az új verzió lehetőséget nyújt az alkatrészek gyártási ciklusainak ellenőrzésére és elemzésére, valamint a gépek segítség nélküli csatlakoztatására.

“A gépeket először integrálni kell a vállalat helyi belső hálózatába. Ezt követően azok néhány egyszerű lépésben, a távolból csatlakoztathatók a rendszerhez, és meg is kezdhető az adatgyűjtés. A jelenlegi járványhelyzet miatt különösen nagy szükség van a rendszer folyamatos fejlesztésére, amely folyamat egyúttal az ellenőrzési folyamatok termelésbe történő integrációját is felgyorsítja.” – mondta el Vitaly Tuyev, a Zyfra terméktulajdonosa.

machine-monitoring-1

“A csapágy házakat gyártó indiai Harsha Engineers Ltd. romániai leányvállalatánál, a Harsha Engineers-nél egy pilot projekt keretein belül sikerült szerszámgépeket távoli eléréssel a rendszerbe kapcsolni” – tette hozzá Alexander Lizunkov, a Zyfra ipari berendezések és munkaerőellenőrző rendszerek nemzetközi implenetálásáért felelős igazgatója.

Az új verzió lehetőséget kínál az egyes munkadarabok vagy alkatrészek ellenőrzésére és életciklus-analízisére is. A munkadarabokhoz rendelt címkékkel követhetővé válnak a feldolgozás egyes állomásai: a darabok pontos helyzetére, illetve az elvégzett műveletekre vonatkozó információk segítenek a műszaki folyamatok eltéréseinek feltárásában és a hibás alkatrészek azonnali felismerésében. Mindez elsősegíti a javítások költségeinek csökkentését és gondoskodik arról, hogy ne kerüljenek selejtes darabok az ügyfélhez.

Az MDCplus rendszer az új megoldások mellett energiahatékonysági modulokat is kínál, automatikus támogatást nyújt a karbantartási és javítási szolgáltatásokhoz, és biztosítja a prediktív elemző rendszerbe történő integrációt is. A fogyasztásellenőrző opció elősegíti a különböző üzemmódokban futó és eltérő állapotú gépek energiavesztességi adatainak gyűjtését, illetve az energiaellátó rendszer minőségi mutatóinak jegyzését és elemzését.

power-consumption

Az automatikus, megelőző szervizszolgáltatások segítségével csökken a javítások ideje és nő a berendezések élettartama. A prediktív analízis pedig ellenállóbbá teszi a rendszert a berendezések meghibásodása ellen és szabályozza a szerszámhasználatot.

Az MDCplus szerszámgépellenőrző rendszer a termelés teljesítményét 20%-kal, a berendezések kihasználtságát pedig 10-30%-kal növeli, emellett 20%-os csökkenést eredményez a nem tervezett állásidők tekintetében.

ForrásZyfra

További információ:

A Zyfra hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]