Hibrid 3D fémnyomtatás alapok – 2. Alaplap előkészítése a nyomtatáshoz

Megjelent a Szimker Zrt. oktató videósorozatának második epizódja, amiben az alaplap előkészítéséről esik szó.

A Szimker Zrt. nemrég elindította saját gyártású oktató videósorozatát, amelyben a hibrid 3D fémnyomtatók használatáról, beállításáról és alkalmazási lehetőségeiről tanítják az érdeklődőket. A sorozat igazi hiánycikk a hazai piacon, sokan ugyanis még nincsenek tisztában a 3D fémnyomtatásban rejlő lehetőségekről, illetve nem tudják, mivel jár egy ilyen gép, technológia üzemeltetése.

Az első, bevezető rész után Kálmán Péter, a vállalat terméktámogató mérnöke és Pető Balázs műszaki támogató most azt mutatják be, hogyan kell beállni egy munkadarabra a Matsuura LUMEX Avance-25 hibrid 3D fémynomtatón.

orange

A videó tartalma:

  • Tekintve, hogy 3D-nyomtatásnál mindig egy alaplapon kezdődik az építkezés, annak beállítása kulcsfontosságú lépés. Az alaplap felel a lézerrel bevitt hő levezetéséért, ezért érdemes minél vastagabb, legalább 30 mm-es alaplapot használni, hogy az ne vetemedjen el.
  • A beállítás után a következő lépés a mágnesesség ellenőrzése – meg kell bizonyosodni, hogy az alaplap nem mágneses, ellenkező esetben ugyanis nem lenne megfelelő a por alapanyag elterülése. Szükség esetén tehát demagnetizálni kell az alaplapot.
  • Ez után meg kell győződnünk az alaplap síklapúságáról és oldalainak párhuzamosságáról is, nehogy a porterítő éőítkezés közben beleütközzön. Ennek biztosítása érdekében egy fenőkővel sorjátlanítjuk az alaplapot.

További információ:

A Szimker Zrt. hivatalos YouTube csatornáján.

A Szimker Zrt. hivatalos Facebook oldalán.

Megosztás
[
    ]