Csak virtuálisan lesz látogatható a 2020-as Formnext

A COVID-19 fertőzések újbóli növekedése és az ezzel kapcsolatos utazási korlátozások bevezetése miatt a Messago Messe Frankfurt GmbH úgy döntött, hogy csak virtuálisan rendezi meg a 2020-as Formnext-et. A digitális esemény neve “Formnext Connect” lesz.

formnext

A 2020-as Formnext eredetileg egy hibrid vásár lett volna – egy helyszíni és egy digitális esemény kombinációja. Ez a terv, a Hessen tartomány hatályos koronavírus érintkezési és üzemeltetési korlátozásokról szóló rendelet, valamint a Frankfurt am Main város, Hessen tartomány és a Frankfurt Messe által jóváhagyott egészségügyi és higiéniai koncepció alapján készült.

“A COVID-19 fertőzések számának jelenlegi emelkedése Németországban, Európában és az egész világon növekvő bizonytalansághoz vezetett a kiállítók és a látogatók körében. AZ utazási korlátozások újbóli szigorításával együtt ez már nem teszi lehetővé az egyébként kifejezetten nemzetközi Formnext megtartását, az attól elvárható minősgben” – mondta el Petra Haarburger, a Mesago Messe Frankfurt elnöke.

“Hónapok óta tervezzük a 2020-as Formnext-et, a kellő következetességgel, a Kiállítók Tanácsadó Testületének teljes támogatásával, a kiállítók és látogatók egészségének legmagasabb szintű védelmét és biztonságát szem előtt tartva. A tervezés során a teljes elrendezést újragondoltuk, a csarnokoktól kezdve a bejáratokon, fülkéken át a folyosókig. Teljesen új standépítési csomagokat, távolságtartási szabályokat és kommunikációs területeket alakítottunk ki, a hatóságokkal egyeztetett egészségügyi és higiéniai koncepciónak megfelelően. Ezért csak még nagyobb csalódás számunkra, hogy be kellett lássuk, a járvány lefolyása teljesen tönkreteszi erőfeszítéseinket a személyes találkozások biztosításában” – magyarázta Sascha F. Wenzler, a Formnext Mesago Messe Frankfurt alelnöke.

A krízishelyzetben az additív gyártó parág egyértelműen bizonyította a rugalmas, diverzifikált és decentralizált termelésben rejlő lehetőségeket. Kétségtelen, hogy az AM az egyik vezető technológia lesz a recesszióból kivezető úton. Jelentős szerept játszik az új termékek fejlesztésében, a rugalmas ellátói láncok kialakításában és a fenntartható üzleti modellek kidolgozásában.

“Ehhez elengedhetetlen a technológiai szolgáltatók és a felhasználók közti eszmecsere biztosítása, ezért minden energiánkat egy virtuális Formnext, a Formnext Connect megvalósítására fordítjuk” – folytatta Wenzler. “Ez egy központi virtuális platform lesz az AM iparág résztvevőinek, üzleti kapcsolataik kiépítésére és a tudásátadásra.” A Kiállítók Tanácsadó Testülete egyhangúlag üdvözli és támogatja a döntést.

A Formnext Connect 2020. november 10-én indul és a digitális szolgáltatások széles skáláját fel fogja vonultatni. Ide tartoznak a kiállítók bemutatótermi előadásai (termékek, információk, videók, csevegési funkció, lead generálás/lead követés), az AI-támogatott, intelligens partnerkereső, a támogató programok és webinárok élő közvetítése és igény szerint elérhető tartalma, valamint az online meetingek egyeztetésére és ütemezésére szolgáló felület. A további részletekről még tájékoztatnak a szervezők.

A Formnext Kiállítók Tanácsadó Testületének tagjai: Rainer Lotz, a testület elnöke (Renishaw), Dr.-Ing. Kristian Arntz (ACAM), Dr. Christoph Schumacher (Arburg), Kai Witter (Dyemansion), Dr. Thomas Weitlaner (EOS), Nora Cibula (GE Additive), Ingo Kuhlmann (IKOffice), Günther Rehm (iQtemp), Dr. Karsten Heuser (Siemens), Andreas Langfeld (Stratasys) és Dr. Markus Heering (VDMA AG AM).

ForrásFormnext

További információ:

A Formnext hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]