A kollaboratív robotok növelik a kényelmet és a termelékenységet, emellett a szociális távolságtartás szempontjából is előnyösek

Az Absolute Machine Tools partnercége, a Productive Robots OB7-es kollaboratív robot termékcsaládja maximális biztonságot, kényelmet és termelékenységet kínál a kollaboratív ember-robot munkafolyamatokban. A sorozat négy cobotja számos különböző terhelhetőséggel és méretben érhető el, egyszerű és összetett feladatokhoz egyaránt. A COVID-19 járvány nyomán kialakuló előírások tekintetében pedig minden eddiginél fontosabb szerepet játszanak az iparban.

Cobot with Operator - Absolute Machine Tools

Az OB7 kollaboratív robotjai megfelelnek az ISO 102018-1 ipari robotbiztonsági követelményeknek és sok munkafolyamat elvégzésére alkalmasak, a hegesztéstől és vágástól kezdve a festésen át az összeszerelésig. Használatukhoz ráadásul nincs szükség biztonsági kerítésekre. Az alkalmazásuk elősegítése érdekében az OB7 robotjai 7 tengellyel rendelkeznek. A hetedik tengely – a J3 kar – csuklója kellő rugalmasságot biztosít a szűk terekben való működéshez, valamint a különböző akadályokon (pl.: szerszámgép ajtaja) való átnyúláshoz.

Tekintve, hogy nem igényelnek kódolói/programozói tudást, az OB7 cobotok rendkívül kézenfekvő megoldást jelentenek a robotika területén nem jártas szakemberek számára is. A kezelők egy intuitív, csempés elrendezésű kezelőfelület segítségével taníthatnak új feladatokat vagy készíthetnek akár teljesen egyedi funkciókat is ismétlődő, összetett folyamatokhoz. Ezeket a funkciókat címkézni is tudják, így később bármikor újra előhívhatók lesznek. A cobotok karjait egy IP 30 számítógép irányítja, a hálózati portok pedig zárolva vannak, ezzel is gátolva az illetéktelen hozzáférést. A beépített görgőkkel ellátott mozgó állvány elősegíti a hordozhatóságot, az azon lévő összeszerelő asztal pedig kellő munkafelületet kínál a befogókészülékek tárolásához és egyéb, átállásokhoz szükséges eszközökhöz. A cobot teljesítményszabályozója képes 15 percnyi biztonsági tartalékellátás biztosítására, így az OB7 könnyedén, a rendszer leállítása nélkül mozgatható az egyes munkaállomások között.

Az OB7 CNC csomagok standard PRI karvégi párhuzamos elektromos megfogókkal vannak ellátva, amelyek segítségével a cobotok többszáz különböző gyártófolyamathoz használhatók. A berendezések emellett a legtöbb robotmegfogóval és karvégi szerszámkiegészítővel kompatibilisek. A felhasználók beállíthatják a megfogás erejét, sebességét és nyitott pozícióját, manuálisan és automatikusan egyaránt.

A cobotok kollaboratív képességei adott gyártói körülményekhez igazíthatók. Biztonságos sebesség mellett nincs szükség védelemre, nagyobb működési sebességhez vagy az ütközések megelőzéséhez azonban a rendszer lézeres biztonsági szkennerrel is kiegészíthető, amelynek 270°-os érzékelési tartománya, valamint 5 m-es védelmi és 20 m-es figyelmeztető zónája kellő biztonságot nyújt az emberi munkaerő számára.

A folyamatban lévő szoftverfrissítések javítják a kapcsolatot, előmozdítják a hatékony integrációt, emellett e-mailes, illetve szöveges riasztásokkal segítik a valós idejű állapotellenőrzést. A Productive Robotics kollaboratív robotjai az Egyesült Államokban készülnek, a felhasználók pedig gyors, megbízható műszaki támogatásban és alkatrészellátásban részesülhetnek.

“A Productive Robots OB7 kollaboratív robotjai támogatják az Absolute Machine Tools átfogó műszaki segítségnyújtás és személyre szabott automatizáció iránti elkötelezettségét, amely magában foglalja az ügyfelek gyártási költségeit csökkentő robotikai, illetve kulcsrakész megmunkáló megoldásokat” – mondta el Courtney Ortner, marketing igazgató.

ForrásAbsolute Machine Tools

További információ:

Az Absolute Machine Tools hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]