Integrált szervohajtás vezérlőszekrényen kívüli automatizáláshoz

Beckhoff AMI812x: szervomotor, hajtás és terepibusz-csatlakozás egybeépítve.

Új, rendívül kisméretű és elosztott rendszerű, AMI812x-sorozatú integrált szervohajtásaival a Beckhoff tovább bővítette 48 V-os egyenfeszültségig terjedő, kompakt hajtástechnikai termékeinek kínálatát. A szervomotor, a kimeneti fokozat és a terepibusz integrálása révén helytakarékos kialakítású eszközök kiválóan alkalmasak vezérlőszekrényen kívüli automatizálási feladatok megoldására, 400 W-os mozgatási teljesítményig.

pr012020_Beckhoff_AMI812x

Az AMI812x típusú integrált szervohajtás EtherCAT-slave eszközként közvetlenül gépre telepíthető, nem igényel dedikált szervohajtást és vezérlőszekrényt sem, ezért rendkívül kompakt, vezérlőszekrény nélküli berendezések kialakítását teszi lehetővé. Az F2 rögzítőperemmel rendelkező, AMI812x-sorozatú termékcsalád háromféle méretben érhető el, 0,5 Nm és 1,1 Nm közötti tartónyomatékkal. Igény esetén többfordulatos, akkumulátoros áthidalás nélküli abszolút forgójeladóval és holtjátékmentes tartófékkel szerelt változatban is rendelhetők ezek a hajtások. További tömítőgyűrűvel a szervohajtás IP 65 szintű védettségűvé tehető, és emellett bármilyen pozícióban beépíthető. TwinSAFE logikával párosítva, opcionálisan az STO (Safe Torque Off – biztonsági nyomatékelvétel) is elérhető funkció.

A vektoros árammérésen és PI-sebességszabályozáson alapuló, gyors vezérléstechnika segítségével rendkívül dinamikus pozícionálási feladatok is megoldhatók. Magas fokú üzembiztonság érhető el különféle jellemzők ellenőrző megfigyelésével, többek között túlfeszültség és feszültségesés, túláram vagy I²T-modell segítségével kiszámított motor-igénybevétel monitorozásával. Az üzemállapotot beépített állapotjelző LED-ek jelzik ki. 

Az elektronika és a motor táplálása M12 tápcsatlakozón keresztül történik. A második, EtherCAT-felületet biztosító M8 buszcsatlakozón keresztül egyszerűen EtherCAT-láncba fűzhetők az eszközök. A tervek között szerepel egy EtherCAT P interfésszel ellátott motorváltozat bevezetése is. A be/kimeneti csatlakozóra (M8) közvetlenül ráköthető két érzékelő vagy beavatkozószerv 24 V egyenfeszültségig és 0,5 A-es áramterhelésig terjedően. Az összekötő kábelek egyenes vagy könyökcsatlakozóval is rendelhetők. Igen nagy nyomatékok érhetők el az AG2250 típusú termékcsalád megfelelő bolygóműves hajtásával is.

ForrásBeckhoff Automation

További információ:

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]