Fejlett anyagok előállítása rekordidő alatt a 6K új mikrohullámú plazma technológiájával

A 6K bemutatja új, szabadalmaztatott, magas frekvenciájú mikrohullámú plazma technológiáját, a UniMelt®-et.

A 6K megoldásával másodpercek alatt hozhat létre szigorú specifikációval rendelkező fejlett anyagokat. A technológia testreszabható nano- és mikronméretű porok szintetizálására, fémek és kerámiaporok szferoidizálására és tömörítésére, valamint ezen anyagok plazmaszórással történő felhordására is.

Plazmaszórás

Plazmaszórás

Kevesebb, mint 2 másodperc

Tipikusan ennyi idő alatt állíthatók elő fejlett anyagok a 6K új rendszerével. Ez egy százezrede a hagyományos vegyi vagy szilárdtest-előállítő technológiák idejének.

A fejlett anyagok konvencionális úton történő előállítása többlépcsős folyamatokkal, tételesen történik, így számos szennyeződéssel és termelési vesztességgel járnak együtt. Mindemellett ráadásul sokszor több óráig, bizonyos esetekben akár több napig is eltarthatnak. A 6K UniMelt® folyamata ezzel szemben állandó, egy lépéses működést biztosít, kevesebb mint 2 másodperc alatt.

Plasma-Torch-High-Res-683x1024-683x1024

Hogyan lehetésges ez?

A fejlett anyagok nagy mennyiségben, szigorú specifikációkkal történő előállítása olyan technológiát igényel, ami nagy átmenő teljesítményt és rendkívül egységes folyamatkörülményeket tud biztosítani. Az oxidok, nitridek, fémek és ötvözetek korlátlan spektrumának pontos szintetizálása és testreszabása a plazma folyamat különböző apsektusainak irányíthatóságától függ. A mikrohullámú plazma rendkívül egyenletes hőtermelési zónát biztosít, ezzel garantálja, hogy minden részecskét egyforma hőkinetika és folyamattörténet jellemez. A magas hő, a nagy reakcióképességgel bíró ionok és a tervezett kémiai folyamatok pedig tökéletes környezetet teremtenek ahhoz, hogy az anyagelőállítást korábban elérhetetlen időtartamokra lehessen csökkenteni.

IMG_2921-1024x683-1024x683

Forrás6K

További információ:

A 6K hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]