Csatlakozás vállalatirányítási rendszerhez: Darabjegyzék készítés

A bevált gyakorlat

A megtervezett termék alkatrészeinek beszerzéséhez és gyártásához a legtöbb tervező és gyártó cég vállalatirányítási rendszere ad támogatást, a termék darabjegyzékét pedig a tervezők általában manuálisan rögzítik a rendszerbe. Ez a gyakorlatban, egy nagyobb összeállításnál, akár több ezer tétel manuális rögzítését jelenti, ami nemcsak rendkívül időigényes de kockázatos is, hiszen a manuális munkavégzésből eredő hibák lehetősége nem kizárt. 

A tervezőknek nem ez az egyedüli időigényes feladat, melyet manuálisan kell megoldani.  További probléma, hogy a gyártási információkat a gyártásba úgy juttatják el, hogy vagy a vállalatirányítási rendszerben rögzítik az adatokat (manuálisan), vagy Excelbe exportálják azokat, ahol további feldolgozási munkálatok várnak a tervezőre, ami további több órás munkafolyamatot jelent.

Ezekből adódóan, minden tervező és gyártó cégnek fel kell tennie a kérdést: Hogyan lehet a gyártási információkat leghatékonyabban eljuttatni a gyártásba, illetve előkészíteni árajánlathoz?

Az XperiCAD megoldása

Az XperiCAD Kft. által fejlesztett XDigitális Darabjegyzék beépülő bővítmény egyrészt egy saját, rendkívül rugalmas darabjegyzék készítő eszköz, másrészt darabjegyzéket, alkatrész gyártási és beszerzési adatokat tud szinkronizálni bármely vállalatirányítási rendszerbe.

VIR

Bár a Solid Edge és SolidWorks programoknak van darabjegyzék készítő parancsa, az XperiCAD Kft. által fejlesztett XDigitális Darabjegyzék beépülő segítségével az adatokat tetszőlegesen tudjuk lekérdezni, csoportosítani és az alkatrészek befoglaló méretét megjeleníteni. Továbbá minden egyes gyártási alkatrész elé le tudunk generálni egy képet is, ami alapján a gyártás beazonosítható – arról nem is beszélve, hogy az árajánlatban is remekül néz ki!

Itt fontos megemlíteni, a tervezőknek egyszer kell csak megadni a paramétereket, a beállításokat a program megjegyzi. A rögzítés után, az adatokat egyetlen gombnyomással szinkronizálhatjuk a vállalatirányítási rendszerbe. 

Az a mérnök, aki korábban a darabjegyzéket manuálisan rögzítette a rendszerbe akár 2-3 munkanapot is eltölthetett az adatok felvitelével. Az XDigitális Darabjegyzék használatával ezt a munkafolyamatot percekre lehet rövidíteni. 

A bővítmény használatával, a darabjegyzék generálást tehát kétféle módon is meg tudjuk oldani: vagy darabjegyzéket generálunk a fájlrendszerbe .csv vagy .xlsx formátumban, és onnan az adatokat a vállalatirányítási rendszer automatikusan importálja, vagy az XDigitális Darabjegyzék közvetlen a vállalatirányítási rendszerbe küldi az adatokat.

A vállalatirányítási rendszerek nem egyformák, így a beépülő modult egyedi fejlesztéssel az Ön vállalatirányítási rendszerére lehet szabni, így maximalizálva a hatékonyságot. A befektetés már egyetlen termék gyártásánál megtérül és onnantól kezdve profitot termel. 

Amennyiben érdekli az XDigitális Darabjegyzék bővítmény, az XperiCAD Kft. lehetőséget biztosít referencia látogatásra, ahol egy konkrét cég számára fejlesztett bővítményt lehet megtekinteni valós gyártási környezetben.

orange

Szeretne többet megtudni? Felkeltettük érdeklődését? Több információért tekintse meg Heti XperiCAD videósorozat ezzel kapcsolatos részét.

ForrásXperiCAD

További információ:

Az XperiCAD hivatalos honlapján.

Szép hetet és jó munkát kíván,
Az XperiCAD Csapata

Megosztás
[
    ]