Az EMAG felvásárolta a Scherer Fainbau-t, ezzel kibővítette termékpalettáját és ügyfélkörét

Az EMAG 2020. augsuztus 1-én átvette az Alzenbauban állomásozó, vertikális CNC esztergák és tengelyesztergák gyártására specializálódó Scherer Feinbau vállalatot.

emag-scherer-feinbau

A Scherer több mint 40 éve fejleszti hatékony gyártómegoldásait az autó-, repülő- és gépipar, illetve az öntészet számára, a fémforgácsolástól kezdve az alkatrészek kezelésén át az automatizációig. A vállalat a 160 és 550 mm átmérőjű munkadarabokhoz szánt vertikális CNC esztergákra és a 250-350 mm átmérőjű munkadarabokhoz alkalmas tengelyesztergák fejlesztésére szakosodott. A Scherer az iparág egyik vezető vállalata a féktárcsák hatékony tömeggyártásához tervezett szerszámgépek gyártása terén, melynek köszönhetően az évek során erős piaci szerephez jutott. A vállalat két különböző szerszámgép platformja lehetővé teszi a könnyen automatizálható, az ügyfelek egyedi igényeire szabott gyártósorok kialakítását.

A partnerség előnye

A beszerzés kölcsönösen előnyös a két vállalat számára. A Scherer esztergái mostantól világszerte értékesítésre kerülnek az EMAG Csoport piaci vállalatainak és kiváló globális autóipari hálózatának köszönhetően. A Scherer ügyfelei emellett az EMAG szervizhálózatának előnyeiből is részesülnek – technikusaik világszerte elérhetők. Az EMAG számára a legfőbb előny a technológiai szakértelem bővítése. A Scherer féktárcsák terén szerezett tapasztalata és szakértelme különösen fontos a vállalat számára. Ezt Markus Heßbrüggen, az EMAG csoport vezérigazgatója is megerősítette: „Az elmúlt években a Scherer olyan robusztus megoldásokat fejlesztett ki a féktárcsák gyártása terén, amelyek továbbra is nélkülözhetetlenek lesznek az autóiparban. Számítunk arra, hogy ez a szakértelem új piaci lehetőségeket és fejlesztéseket fog eredményezni.”

Fókuszban a technológiai know-how

A Scherer Feinbau-t 1978-ban alapították Mömbrisben, 2012 óta pedig a tuttlingeni székhelyű CHIRON Csoport tagjaként működtek. Ez év augusztus 1-től pedig már teljes mértékben az EMAG Csoport részét képezik. A németországi Göppingen melletti Salachban székelő EMAG, ezzel a beszerzéssel folytatja hosszútávú, szakértelmének és piaci szerepének bővítését célzó stratégiáját. “E startégia eredményeként az EMAG Csoport ma egyike azon kevés gyártóknak, amelyek megoldásaikkal a teljes folyamatláncot képesek lefedni és rengeteg alkalmazási szakértelemmel rendelkeznek. A Scherer átvételével folytatjuk ezt a sikeres utat” – mondta el Heßbrüggen.

ForrásEMAG

További információ:

Az EMAG hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]