A Foresight Williams újabb 1,45 millió fontot fektetett be a kollaboratív robotkat fejlesztő Inovo vállalatba

A független infrastrukturális és magántőke-befektetési kezelő Foresight Group és a Williams Advanced Engineering (WAE) bejelentette, hogy a Foresight Williams Technology EIS Alap 1,45 millió fonttal növeli befektetéseit az Inovo Robotics cégbe. A beruházás lehetővé teszi a cég nemzetközi eladásainak növelését és a 2018. októberében eszközölt 1,5 millió fontos befektetést összesen 2,95 millió fontra emeli.

Inovo_Robotics-range-1500x911

Az Inovo-t 2016-ban alapította Henry Wood és Jonathan Cheung, a hadvédelmi technológiákatt fejlesztő Northrup Grumann két korábbi vezető mérnöke. A cég egy versenyképes árazású kollabroatív robotot fejleszt, amelynek célja, hogy biztonságosan tudjon emberi munkaerő mellett dolgozni és segítse a repetitív feladatok elvégzését. A robot költséghatékony megoldást kínál a kötegelt folyamatokat végző gyártó és logisztikai cégek számára. A moduláris kialakításnak hála nincs szükség több robotra, a cobot ugyanis könnyen adaptálható a különböző feladatokhoz. Az intuitív szoftvernek köszönhetően ráadásul a robotikában nem jártas emberek is könnyedén programozhatják.

A cobotok piaca már a COVID-19 járvány előtt is növekvőben volt. A társadalmi távolságtartásra vonatkozó irányelvek pedig várhatóan a jövőben is jelen lesznek a munkahelyeken, emellett az automatizáció is egyre nagyobb szerepet fog játszani a pandémia utáni világban. Mindennek tekintetében, az Inovo meglehetősen jó helyzetben van adaptív cobotjával, hiszen a berendezés csökkenti az interakciókat a tipikusan emberek által végzett manuális folyamatokban, ezáltal biztonságosabb környezetet teremthet a járvány utáni munkahelyeken.

Inovo Robotics

Andre Bloxman, a Foresight vezető befektetési igazgatója, a beruházásról elmondta: “Örömmel láttam, hogy a 2018-as kezdeti beruházásunkat követően az Inovo forgalomba hozta a termékét. Most, hogy az ügyfelek nagy érdeklődést mutatnak, illetve az automatizációs megoldások iránt is nő a kereslet, bátran fektetünk be ismét a cégbe.”

Henry Wood, az Inovo Robotics társalapítója hozzátette: “A Foresight Williams Technology EIS Alap támogatása lehetővé tette számunkra, hogy felgyorsítsuk vállalatunk fejlődését. A Foresight hatalmas mértékben járult hozzá vállalatunk kereskedelmi stratégiájához, elősegítette az új lehetőségek felismerését és egy szilárd növekedési tervezet kidolgozását. A WAE mindemellett rengeteg releváns tapasztalatával és töb száz magasan képzett szakemberével segít minket a technológiai kihívások leküzdésében. Ez a második beruházási hullám az erős partneri kapcsolat és a piaci lehetőségeinkbe fektetett közös meggyőződés tanúbizonysága.”

Matthew Burke, a WAE technológiai vállalkozásainak vezetője szerint: “Az Inovo nagyszerű eredményt ért el a kezdeti beruházás óta, és most készen áll arra, hogy kihasználja a munkahelyi automatizálás iránt növekvő igényt. Örömmel látjuk, hogy a bemutatás óta partnereink nagy érdeklődést mutatnak az Inovo iránt.”

ForrásWilliams Advanced Engineering

További információ:

A Foresight Group hivatalos honlapján.

A Williams Advanced Engineering hivatalos honlapján.

Az Inovo Robotics hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]