A 7. vector díj győztesei

A vector díj az igus® nemzetközi kezdeményezése. A győzteseket egy tudományos szakértőkből, szakújságírókból és az ipari szervezetek képviselőiből álló zsűri választotta ki. A szervezők köszönik minden jelentkezőnek a 7. vector díj pályázatára, a világ minden tájáról beküldött rengeteg pályaművet.

unnamed

„Hogyan lehet biztonságosan és megbízhatóan megoldani egy alkalmazás energia- és adatellátását?” – tette fel ismét a kérdést az igus® Hungary Kft. az idei díj pályázati kiírásában. A válaszokat 266 pályamű formájában kapták meg, 32 országból. A kitüntetéssel és pénznyereménnyel járó díjat a legmerészebbért, a leginnovatívabbért és – idén először – a legfenntarthatóbbért ítélték oda. Az említett kihívásokra az energialánc-rendszerek jelentik az optimális megoldást.

  • Arany vector díj:

A vector díj arany fokozatát az olaszországi Gildemeister Italiana S.p.A. többorsós esztergapadja nyerte el.

A díjjal járó pénzjutalom: € 5000

gildemeister

  • Ezüst vector díj:

A vector díj ezüst fokozatát az ausztriai AlpinaTec Technical Products GmbH kapta. A „GESTRA” nevet viselő projekt egy különleges fejlesztésű rendszert takar, melyet az űrszemét felkutatására és feltérképezésére használnak. A projekt a Fraunhofer FHR megrendelésére készült.

A díjjal járó pénzjutalom: € 2.500

gestra

  • Bronz vector díj:

A vector díj bronz fokozatának kitüntetettje a németországi Grenzebach Maschinenbau GmbH kavaró dörzshegesztő gépe.

A díjjal járó pénzjutalom: € 1.000

grenzebach

  • Zöld vector díj:

A zöld vector díj nyertese a németországi Huber SE szennyvíziszap-forgató berendezése. A napenergia szárítóhatását kiaknázó technológia ötvözi a gazdasági és környezeti fenntarthatóságot.

A díjjal járó pénzjutalom: € 1.000

huber se

  • Zöld vector díj:

A zöld vector díj másik nyertese az Egyesült Államokban működő Drop Water Co DropWater üdítőital-rendszere. Az italkészítéshez használt vizet nem kell a helyszínre szállítani, mivel az automata egy helyszíni vízforráshoz csatlakozik. 

A díjjal járó pénzjutalom: € 1.000

dropwater


Az igus® Hungary Kft. ingyenes brosúrájában megtalálhatja a 2020-as vector díj mind a 266 beérkezett pályaművét. Csupa merész alkalmazás, a szárazföldi energiaellátástól egészen az e-chain® energialáncok űrben való használatáig. Az egyes pályaművek példájából megtudhatja azt is, hogyan fejlesztheti tovább a saját alkalmazását energialáncok segítségével.

A modern műanyag energialáncok biztosítják az energia, az adatok, a jelek és a különféle közegek megbízható és biztonságos ellátását, ráadásul mindeközben folyamatos mozgásban vannak. Az energialáncok roppant sokoldalúan felhasználhatók, így megtaláljuk őket darukban, szerszámgépekben, ipari robotokban és laboratóriumi rendszerekben is.

letoltes_gomb

Forrásigus® Hungary

További információ:

Az igus® Hungary Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]