Automatizálás egyszerűen

Hatékony automatizációs megoldások a Haas-tól.

A Haas Handpicked sorozat alábbi videós válogatásában az amerikai szerszámgépgyártó különböző automatizációs megoldásaival ismerkedhetünk meg: tippeket kaphatunk beállításukról és működtetésükről, illetve közelebbről is szemügyre vehetjük a termékkínálatot, illetve az általuk biztosított funkciókat.

1. Automatic Parts Loader (APL), avagy az automata munkadarab betöltő

Az alábbi videóban a vállalat egyik technikusa egy VF-2YT vertikális marógépen mutatja be, milyen könnyű beállítani a Haas APL-t: az automata munkadarab betöltő egység karját a darabhoz mozgatjuk, felvesszük, majd betöltjük a gépbe, az előre beállított satupofák közé.Ezeket a lépéseket persze rögzíteni kell az automatikus működéshez – ezt tanulhatjuk meg a videóból.

2. Haas intuitív robotos interfész beállítása

Az alábbi videó nem igényel túl sok magyarázatot – bemutatásra kerül, miként kapcsolható hozzá egy 6-tengelyes robot egy ST-10Y esztergához a Haas intuitív robotos interfészén keresztül.

3. Haas Automatic Parts Loader

A következő videóban ismét a vállalat automata munkadarab betöltő egységéről lesz szó, ám, ahogy a cím is takarja, itt inkább egy vicces demonstrációról van szó. Hogy bemutassák, milyen pofon egyszerű az APL használata, a cég egyik – gépkezelésben teljesen tapasztalatlan – könyvelőjét kérik meg, hogy állítsa be az eszközt. Ha ő meg tudja csinálni, akkor egy gépkezelőnek tényleg semmi akadályt nem jelenthet!

4. A Haas rúdadagolója újragondolva

A Haas méltán sikeres Servo Bar 300 rúdadgolójának több száz órányi használata után a tervezők ismét rajzasztalhoz ültek, hogy még egyszerűbbé és hatékonyabbá tegyék a berendezés használatát. Az eredmény egy teljesen új rúdadagoló, amely valóban egyszerűbb és elérhetőbb megoldást kínál Haas esztergaközpontok automatizálásához. Az új berendezés egy újratervezett, nagy teherbírású – mégis kompakt – kialakítást kapott, amely növeli a termelékenységet és gördülékeny megmunkálást biztosít.

5. Forgó gyorscserélő rendszerek és blokkos befogókészülékek

A következő videó sem igényel túl sok magyarázatot: a Haas forgóasztalos szerszámgépeihez elérhető gyorscserélő rendszerek és blokkos befogók használata kerül bemutatásra.

6. Valódi “Lights Out” működés az EC-400-as palettázó rendszerrel

A nagy darabszámú, felügyelet nélküli gyártásra tervezett új EC-400 gyorsabb, kompaktabb, merevebb és többet tud, mint valaha. Az új berendezés nagyobb burkológörbével, megnövelt gyorsmenetekkel, teljes 4-tengelyes paletta indexálással és lényegesen jobb forgácskezeléssel lett felszerelve, a kibővített, valódi “lights out” termeléshez pedig 6 állomásos palettatárolók és egy nagy teljesítményű szerszámcserélő is elérhető.

ForrásHaas

További információ:

A Haas Youtube csatornáján.

Megosztás
[
    ]