AMB Technológiai Fórum Premier

2020. szeptember 14-től látogatható a járványszünet óta első, személyesen is látogatható rangos ipari esemény, az AMB Technológiai Fórum.

AMB_2020_PM07_Premiere-AMB-Technologieforum_1

A COVID-19 világjárvány következtében, az egyik legfontosabb ipari eseménynek számító AMB idén nem a szokásos keretek közt fog zajlani. “A szeptemberi AMB Technológiai Fórum miatt továbbra is érdemes azonban ellátogatni a stuttgarti vásártérre” – mondja el Gunnar Mey, a Messe Stuttgart ipari megoldásokért felelős osztályvezetője. A szeptember 14-étől kezdődő AMB héten számos izgalmas téma kerül az előadások és az azokat kísérő asztali kiállítások fókuszába. Ezek közé tartozik a szoftver és vezérlés, a szerszámmegoldások, a szerszámgép komponensek és periféria eszközök, a szerszámgépek, valamint az automatizáció.

Online és offline jelenlét

Az érdeklődők új tudásra, valamint a szakértőkkel való információ- és ötletcserére is számíthatnak a Stuttgarti Nemzetközi Kongresszusi Központban. A cél az új technológiák és innovációk bemutatása, illetve új kapcsolatok kiépítése. Az asztali kiállítások alkalmával a látogatóknak lehetőségük nyílik közvetlenül kapcsolatba lépni a gyártócégek képviseletével. A kiállítók emellett prezentációikat videóra is vehetik, melyet különböző online platformokon tudnak elérhetővé tenni azok számára, akik nem tudnak Stuttgartba látogatni. A járvány korlátozásai miatt a szervezők jelenleg napi 500 látogatóval terveznek.

Pozitív visszajelzés a korlátozások ellenére

Mey megerősíti, hogy az AMB Technológiai Fórumának – természetesen az összes jelenlegi higiéniai és távolságtartási szabályozással összhangban – lehetővé kell tennie az ötletek és vélemények személyes cseréjét és biztosítania kell az “érinthető” élményt. A koncepció pedig úgy tűnik, sokak számára meggyőző: “Az AMB Technológiai Fórum már a beszerzési fázisban tart, a visszajelzések pedig mindeddig pozitívak voltak” – teszi hozzá Mey. A kiállítók a fórum segítségével szeretnék bemutatni azokat az innovációikat, amiket eredetileg az AMB keretein belül akartak.

Markus Horn, a Paul Horn ügyvezető igazgatója megerősíti ezt: “Azért veszünk részt az AMB Technológiai Fórumon, mert elégedettek vagyunk a Messe Stuttgart-tal és az AMB-vel – vásárként és fórumként egyaránt.” A fórum biztosítja a járvány miatti szünet után az első olyan lehetőséget, ahol az emberek egy magasrangú esemény keretein belül személyesen is találkozhatnak. Horn dicséretesnek tartja, ahogyan a szervezőknek sikerült a prezentációkat és a kiállítási lehetőségeket kombinálni és hozzáteszi: “Véleményem szerint fontos, hogy a fórum jelzőértékű legyen: Az élet megy tovább. Ugyanis pontosan erre van szükségünk.”

Dr.-Ing. Stefan Hansch, az EMCO vezérigazgatója szintén hasonlóképpen vélekedik: “Ebben a feszült gazdasági helyzetben semmit nem tenni egész egyszerűen nem lehet opció egy olyan dinamikus szektor számára, mint a szerszámgépipar.” Az EMCO a fórumon be szeretné mutatni a látogatóknak új gépeit: vertikális és horizontális esztergáikat és marógépeiket, a legnagyobb, 32 m-es X-tengelyi úthosszal rendelkező Powermill gépétől az oktatási célokra fejlesztett asztali berendezéseiken át a hagyományos gépeikig és integrált automatizációs megoldásaikig. Az EMCO, ezzel a “moduláris felépítéssel” szinte minden elvárásnak eleget akar tenni. “A fórumon egyúttal a Wendlingenben található technológiai központunk fizikai közelségét is ki akarjuk használni az ügyfelek és érdeklődők célzása érdekében” – magyarázza el Hansch.

Bernd Hilgarth, a CHIRON értékesítési igazgatója szintén kiemeli a személyes jelenlét fontosságát: “A jelenlegi gazdasági helyzet és a pandémia hatalmas kihívásokat jelentenek a szerszámgépgyártók számára. Ezért még örömtelibb, amikor az aktuális szituáció kényszerére adott válaszul egy olyan új formátumot sikerül kialakítanunk, mint az AMB Technológiai Fórum.” A CHIRON csoport a stuttgarti eseményen olyan megoldásokat fog bemutatni, amelyek hatékony támogatást nyújtanak a látogatóknak a jelenlegi helyzetben. Az érdeklődők egyúttal számíthatnak az aktív ötletelésre és információcserére is. “Az új gépsorozatnak és automatizációs megoldásoknak hála, ügyfeleink növelhetik termelékenységüket és rugalmasságukat és csökkenthetik költségeiket – azaz optimálisan felkészülhetnek az előttünk álló időszakra” – fejti ki Hilgarth.

ForrásAMB

További információ:

Az AMB Technológiai Fórum hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]