A tökéletes beállítás

A tökéletes beállítást keresi, de nem tudja hogyan kezdjen hozzá? A Haas ebben is segít Önnek!

Rég nem osztottunk már meg Haas Tip of The Day oktató videókból álló válogatást, pedig az amerikai szerszámgépgyártó mérnökei nem lankadnak, ha tartalomgyártásról van szó. Handpicked címre hallgató sorozatukban 5-6 videót szoktak tematikus csokorba szedni, hogy még a szemezgetést is megspórolják az érdeklődőknek. És, mi is lehetne jobb a megosztás újraindítására, ha nem egy ilyen téma.

Szóval, lássuk, mi is kell a tökéletes beállításhoz:

1. A satu pontos beállítása

Hajszál pontosan derékszögbe állítani egy satut a munkaasztalon bonyolultabb és időigényesebb lehet, mint azt elsőre gondolnánk. Egy egyszerű módszerrel azonban sokat könnyíthetünk a műveleten. A videóból erre és néhány további hasznos tippre is fény derül, amik segíthetnek a satuk gyors, egyszerű és biztonságos beállításában.

2. Eltolás beállítása élkeresővel

Akár veterán gépész, akár kezdő, akár csak a mesterségét tanuló diák, az alábbi videó mindenképpen hazsnára lesz! A Haas segítőkész mérnöke, Mark Terryberry bemutatja, hogyan kell megfelelően használni egy élkeresőt, egy mérőórát vagy akár egy csúcskategóriás 3D szenzort az eltolás beállításához. Ezek a technikák minden gépkezelő számára fontosak, képzettségi szinttől függetlenül.

3. Az ER szorítóhüvelyek beállítása

Biztos előfordult már Önnel, hogy bizonytalan volt abban, hogy a megfelelő szorítóhüvelyt használja-e. Sok különböző, és bonyolult méretű szorítóhüvelyből lehet választani, és nehéz eldönteni, melyik a legalkalmasabb az elvégezni kívánt feladatra. Az alábbi videóban Mark áttekinti a különböző szorítóhüvely típusokat és elmagyarázza, hogy mikor melyiket érdemes használni.

4. A nagy/nehéz szerszámok kijelölése

Gondolt már arra, hogyan használhatja ki leghatékonyabban a Haas oldalsó szerszámcserélőjét? A következő tippból megtudhatja a nagy méretű, nehéz szerszámok betöltésének, majd a vezérlésben az ütközéseket megelőző kijelölésének menetét. A bemutatott trükknek köszönhetően a szerszámok úgy helyezhetők át a dobtárban, hogy közben egyetlen szerszámot sem kell levenni.

5. Szerszámhossz és munkadarab eltolások beállítása manuálisan

A szerszámgépek tönkretételének egyik leggyakoribb oka a hibásan megadott eltolás, az alábbi videó ezért kiemelt fontossággal bír. Ezeket a tippeket követve biztosak lehetünk abban, hogy mind a szerszám, mindpedig a munkadarab eltolása pontosan és biztonságosan beállításra került.

 6. A program futtatása egyetlen blokkban

A Haas vezérlők Single Block funkciójával még a ciklus indítása előtt ellenőrizheti programját! A videóból az is kiderül, hogyan lehet a 75-ös és 104-es beállítások segítségével a Single Block módot 9.000-es programok ellenőrzésére használni.

ForrásHaas

További információ:

A Haas Youtube csatornáján.

Megosztás
[
    ]