XDigitális Rajztár – Tervrajzok kezelése, keresése és automatikus generálása

Bármilyen termékről is legyen szó, a gyártás mindig a gyártási rajzok alapján történik. A profi munkavégzés elengedhetetlen feltétele, hogy ezeket a gyártási rajzokat a munkatársak könnyen és gyorsan elérjék; nem csak az irodából hanem akár a gyártó gépek mellől is. Ebből adódóan nem csak elvárható, de ajánlott is egy online is elérhető, központi tárhely használata. Az XDigitális Rajztár ezt valósítja meg. 

Mindennapi rendszerezési és keresési feladatok

Gondoljunk csak bele. Mennyi időt töltünk tervrajzok és azokkal kapcsolatos adatok rendszerezésével, keresésével!? A hosszas keresés mellett, rengeteg kérdés is felmerülhet. Például: A megtalált dokumentumok vajon tényleg azok amiket kerestünk? Vajon biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő dokumentumot választjuk a gyártáshoz? Vajon az általunk megtalált dokumentum a legfrissebb, működőképes változat? Mi van akkor, ha időközben a gyártási rajz megváltozott?

A tervezők többsége napi szinten találkozik ezekkel és az ezekhez hasonló kérdésekkel. A kereséssel eltöltött idő, valamint a rendszerek hátramaradottságából eredő bizonytalanság csökkenti a tervezők hatékonyságát és nagyban növeli a munkahelyi stresszt… Feleslegesen!

Van megoldás!?

Az XperiCAD kft. által fejlesztett XDigitális Rajztár szoftvert azért hozták létre, hogy a fentebb említett terheket levegye a tervezők válláról, és kihasználva a technológiai előnyöket segítse mindennapi munkájukat.

digitalis_rajztar

Az XDigitális Rajztár, a tervező és gyártó cégek háttértárolóin tárolt gyártási rajzok között bármilyen tervrajzot pillanatok alatt meg tud találni. A tervezőnek nem kell ismernie a mapparendszert, elegendő csak a termék nevét, vagy a vonatkozó kulcsszavakat beírni az XDigitális Rajztár keresőjébe, mely a keresés indítása után azonnal listázza a találtokat. Fontos, a szoftver nem csak a PDF nevére keres rá, hanem a tervrajzokban szereplő információkra is, így maximalizálva a keresési hatékonyságot.

xdigitalis_rajztar

Az XDigitális Rajztárba csak jóváhagyott PDF fájlok kerülhetnek be, így biztosak lehetünk benne, hogy a mérnök által elkészített legújabb, működőképesnek ítélt végleges változattal kezdődhet meg a gyártás.

Összefoglalva, az XDigitális Rajztár gondoskodik arról, hogy a digitális tárból a rajzszám vagy egyéb gyártási jellemző alapján a legutoljára módosított PDF rajzot találja és jelenítse meg a munkatárs digitális eszközén, ahonnan vízjellel ellátva, akár csoportosan kimentve a fájlokat tudja gyártásra küldeni. A fájlok mentése automatizált, így a program nem csak időt spórol a tervezőknek, de csökkenti a hibázási lehetőségek számát is.

xpericad_bemutato_kep_v2

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy közepes méretű cégnél havonta 1.400 PDF generálódik. 1 PDF manuális generálása körülbelül 1 percet vesz igénybe, azaz havonta megközelítőleg 23 órát töltenek a tervezők PDF generálással. Az XDigitális Rajztár pillanatok alatt végzi el ugyan ezt a munkát, ezzel közel 2 napi munkaórát spórol a mérnököknek.

orange

Szeretne többet megtudni? Felkeltettük érdeklődését? Több információért tekintse meg Heti XperiCAD videósorozat ezzel kapcsolatos részét:

ForrásXperiCAD

További információ:

Az XperiCAD hivatalos honlapján.

Szép hetet és jó munkát kíván,
Az XperiCAD Csapata

Megosztás
[
    ]