Még nagyobb hatékonyság a Mastercam 2020 többtengelyes megmunkálásban

A többtengelyes megmunkálás jelentősen növelheti egy vállalat versenyképességét.

A Mastercam Multiaxis egy Mastercam Mill 3D-hez, Router 3D-hez, Mill-Turn-höz és Mastercam for SOLIDWORKS-höz elérhető kiegészítő, amely a szimultán 4- és 5-tengelyes megmunkálások lehetőségével növeli a szoftver hatékonyságát. A Mastercam Multiaxis sokoldalú megmunkálási stratégiák széles skáláját kínálja, mind az alap, mind a fejlett technológiák tekintetében. A szerszámpályák a 3-tengelyes gépek továbbfejlesztett vezérléséhez is hasznosak lehetnek.

Multiaxis

Forgácsolási mintázatok

A Cut Patterns (forgácsolási mintázatok) funckió a szerszámot egy előre meghatározott pálya, mintázat mentén vezeti. Ezek a mintázatok lehetnek egyszerű 2D-s és 3D-s drótvázak, szilárd primitívek vagy összetett többfelületű rácsok. A Mastercam Multiaxis-ban rengeteg különböző szerszámpálya érhető el ezek meghatározására.

Szerszámtengely-vezérlés

A Mastercam Tool Axis Control (szerszámtengely-vezérlés) lehetővé teszi a szerszám középtengelyének tájolását, ahogyan az végighalad a forgácsolási mintázaton. Ez teljes, dinamikus vezérlést biztosít a szerszámtengely mozgatása felett, leegyszerűsítve így a legbonyolultabb többtengelyes munkákat is. A vezérléssel pontosan meghatározható, hol és hogyan lépjen be a darabba és hogyan lépjen abból ki a forgácsolószerszám. Egy automatikus pontgenerátor emellett nagyobb pontosságot és továbbfejlesztett nyomásmérést biztosít, illetve kialakít a munkadarab körül egy biztonsági zónát, ami a bonyolult megmunkálásokban is biztonságos forgácsolást tesz lehetővé.

Ütközés vezérlés

5-tengelyes darabok programozásánál a szerszámmal gyakran nagyon közel kell kerülni a darabhoz vagy a befogóhoz. A Mastercam ennek kezelésére úgynevezett “ütközés közeli tolerancia” területeket jelöl ki, amelyekkel meghatározható, mennyire vagyunk hajlandóak a szerszám bizonyos részeivel megközelíteni a darabot és hogyan szeretnénk elkerülni az esetleges ütközéseket.

Blade Expert kiegészítő

A Mastercam Blade Expert (lapát szakértő) kiegészítője leegyszerűsíti a szerszámpályák létrehozásának folyamatát a többlapátos alkatrészek – mint például csavarlapátok, propellerek, terelőlapátok, turbinák, hajócsavarok, stb. – megmunkálásában. A Blade Expert egy rendkívül nagy teljesítményű és egyszerűen használható egyedi alkalmazás, amit kifejezetten az előbb említett komplex darabok hatékony, sima és barázda-mentes szerszámpályáinak létrehozásához terveztek.

Port Expert kiegészítő

A Port Expert (beömlő szakértő) pontos, hatékony szerszámpálya-létrehozást biztosít a motorhengerfejek beömlőinek kialakításához. A szerszámpályák, a beömlő egy bizonyos mélységéig először 3-tengelyes megmunkálást alkalmaznak, majd automatikusan átváltanak 5-tengelyes mozgásokra, minimális döntés mellett. Ezzel elkerülhetők az előnytelen, fordított mozgások és zökkenőmentessé válik az átváltás a beömlő közepén, a szerszámpályák találkozásánál.

Dinamikus Mozgás és Gyorsított Finiselés

A Mastercam Multiaxis két innovatív megmunkálási stratégiát is magában foglal. A Dynamic Motion® szabadalmaztatott, maximalizált anyageltávolítást és rövidített ciklusidőket biztosító szerszámpálya stratégiákkal meghosszabbítja a szerszám élettartamát. Az Accelerated Finishing® pedig az innovatív profilszerszámok és folyamatok előnyeit használja ki, amelyek célja a nagyobb hatékonyság és termelékenység.

ForrásMastercam

További információ:

A Mastercam hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]