A norelem bemutatja a kézi szánvezetők új családját.

Kiváló minőségű termékek átfogó kínálata: fecskefarok-modellek és görgős csapágyazású precíziós szánvezetők.

21062-Schwalbenschwanz-Schlittenfuehrungen-Dovetail-slides

Moduláris felépíthetőség, nagy pontosság, hosszú élettartam és optimális szerviz – ezek a norelem által kifejlesztett új szánvezetők előnyei. Lehetővé teszik a pozicionálást és mozgatást vízszintes és függőleges irányban. Változatos megoldások hozhatók létre a különböző igényekhez, ami ideálissá teszi őket számtalan felhasználáshoz.

Íme a norelem új szánvezetői…

…amelyek többek között az integrált beállító rendszerükkel tűnnek ki – egy moduláris, integrált rögzítő furatokkal ellátott furatkép feleslegessé teszi az újabb megmunkálást az ügyfél által.

A gyors csatlakozás végtelen sok megoldást tesz lehetővé, emellett mindig biztosított az optimális pontosság: erről a skálával ellátott beállító csavarral és méretre csiszolt felületekkel rendelkező nagyon pontos geometria gondoskodik. A szánvezető különösen hosszú élettartamát a nagy terhelhetőségű, robusztus szerkezet biztosítja, amely kedvezőtlen külső feltételeknek is ellenáll.

21010-Schwalbenschwanz-Schlittenfuehrungen-Dovetail-slides

Az integrált zsírzógomb segítségével bármikor lehetséges a vezetők utánzsírozása, és ezáltal a minimumra csökkenti a karbantartási ráfordítást. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a norelem szánvezetők felhasználhatók a gép-, készülék- és mérőkészülékek gyártásában, valamint az optikai és finommechanikai iparban.

fecskefark-szánvezetők kedvezményes áron kaphatók, ugyanakkor nagy a terhelhetőségük. Ezek a modellek a nagy támasztófelületnek köszönhetően nagy, akár 1500 N teherbíró képességgel is rendelkeznek. Szürkeöntvényből és alumíniumból készülnek, megemlítendő, hogy az alumínium kitűnő kompromisszumot jelent a súly, a teherbírás és a pontosság között. A fecskefark-szánvezetők 20 és 150 mm közötti szélességben és 30 és 310 mm közötti hosszúságban kaphatók. A belső és külső rész közötti játék egyedi beállítása előtoló léc segítségével történik. Valamennyi külső felület csiszolt és a vezetőket marással alakították ki. A menetes orsóval ellátott modellek a löket átállításához 0,02 mm-es skálabeosztású skálagombbal rendelkeznek.

21064-Praezisions-Schlittenfuehrungen-Precision-slides

A szürkeöntvényből készült görgős csapágyazású precíziós szánvezetők könnyű mozgathatóságukkal és nagy pontosságukkal tűnnek ki. 40 és 100 mm közötti szélességben és 50 és 360 mm közötti hosszúságban kaphatók. A görgős csapágyazású szánvezetők edzett és csiszolt, átlósan futó görgős vezetősínekkel rendelkeznek. Ezek biztosítják a könnyű, játékmentes futást, valamint a minimális indulási súrlódást, így csak csekély mozgatóerőre van szükségük.

A fecskefark-szánvezetők és a görgős csapágyazású precíziós szánvezetők keresztasztalokká szerelhetők össze. Az új menetes furatok további előnye a következőben rejlik: Valamennyi menetes furaton egy további központosító furat található. A hozzá illő központosító gyűrűvel együtt több szánvezető és további kötőelemek egészen pontosan szerelhetők fel a szánra.

Forrásnorelem

További információ:

A norelem hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]