Online premierre készül a FANUC CRX kobot Magyarországon

Első alkalommal tekinthető meg a FANUC legfrissebb, forradalmi robotikai fejlesztése, a könnyűsúlyú kollaboratív robot, a CRX-10iA a magyar leányvállalat webinárján.

crx2019 december vége egy várva várt fejlesztést hozott el a FANUC robotikai portfóliójába, kiegészítve a világ legszélesebb ipari és kollaboratív robot választékát. Az eddigi CR kollaboratív robot sorozat egy teljesen új fejlesztéssel, a könnyűsúlyú CRX robottal bővült, melyet a tokiói IREX kiállításon láthatott először a nagyközönség. A premierjét nagy várakozások előzték meg, hiszen ez az első olyan fejlesztése a FANUC-nak, mellyel az „ipari kollaboratív” robot irányból a könnyűsúlyú kollaboratív irányba fejleszt. 

A FANUC korábban is grandiózus fejlesztésekkel lépett az együttműködő robotok területére, többek között a mai napig is csúcstartó, 35kg-os teherbírású kollaboratív robotjával, melyhez később további 5 típus csatlakozott, lefedve a 4-35 kg-os terhelhetőségi tartományt és közel 2 méteres hatósugarat. 

A legújabb fejlesztés megőrizte a FANUC hagyományait a megbízhatóságban és a robosztus kialakításban, mindemellett viszont jelentős karcsúsításon esett át, mely nagyban segíti a telepítést és a kezelhetőséget, ezáltal akár AGV-ken is megállja a helyét. Jelenleg két típusban érhető el a 10kg teherbírású robot, egy rövidebb karú, 1.2 méteres kinyúlásúban, valamint egy hosszabb karú változatban, ami 1.4 méteres úthosszal rendelkezik. Újszerűsége a robot dizájnjában is megjelenik, esztétikusan ötvözve a fehér és zöld színeket, tükrözve a fejlesztés mögötti minőséget. 

A robotot a legegyszerűbb használatra tervezték: rendkívül egyszerű telepíthetőségén túl kezelése is egyszerű, így első robot vásárlók is mélyebb előképzettség nélkül képesek beállítani. Programvarázslójával és az új, Teach Pendant Tablettel néhány gombnyomással létrehozható egy program, ezen felül kézivezérlési módjával tovább egyszerűsödik a programok elkészítése. 

A megszokott módon a CRX robot az összes FANUC kiegészítővel kompatibilis, így kulcsrakészen, könnyedén integrálható hozzá látórendszer, erőérzékelő és még számos hasznos opció. 

A robot bemutatására a FANUC Hungary online webinárján kerül sor május 21-én 10 órakor, melyre előzetes regisztráció után tudnak belépni az érdeklődők.

Regisztráció: https://one.fanuc.eu/crx-webinar

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

FANUC Hungary Kft.
Magyarország, 2045, Törökbálint, Torbágy utca 7
Telefon: +36 23 884 247
Email: marketing@fanuc.hu

Megosztás
[
    ]