Minden az okos fejekről szól

A G4014-P jelű, beszúró szerszámtartóval és a DX18 jelű, kétélű váltólapkákkal a Walter új rendszert vezet be a piacra be- és leszúrómegmunkáláshoz. Az innovatív, új „SmartLock” lapkarögzítő csavar a tartó oldalán található.

Ez még akkor is lehetővé teszi a lapkák cseréjét a gépen, ha korlátozott a hely, különösen svájci típusú esztergákon és többorsós gépeken. Ennek eredményeként a lapkák cseréje kb. 70%-kal gyorsabb. A szorítóerő kb. 30%-kal nagyobb a hagyományos szerszámokkal összehasonlítva, ez növeli a stabilitást és lehetővé teszi a felhasználók számára a lényegesen hosszabb szerszáméltartam elérését. A rendszer átállítható bal oldalon történő működésből jobb oldaliba, ez a szerszámot rendkívül rugalmasan alkalmazhatóvá teszi.

Walter Cut G4014-P a SmartLock-kal

Walter Cut G4014-P a SmartLock-kal

A lapkafészek szabadalomra bejelentett, konvex csatlakozási kialakítása is hozzájárul ehhez: a váltólapka központosítása a fészekben prizmával történik. Ez megelőzi a helytelen beszerelést, különösen keskeny lapkaszélességek esetén, és rendkívül nagyfokú cserepontosságot tesz lehetővé. A Walter beszúrórendszere a G4014-P és DX18 jelű lapkákkal kezdetben 10-20 mm szárméretekben, 1,5-3 mm lapkaszélességgel és akár 35 mm leszúrási átmérőkkel lesz elérhető. Homlok- és hátlap irányából történő precíziós hűtéssel, illetve belső hűtés nélkül is kapható. A rendszert egyedi tulajdonságai teszik jelenleg referenciává a kis alkatrészek tömeggyártásának területén, mint például tengelyek, csatlakozódugók, fúvókák vagy implantátumok. A tipikus alkalmazások az autóipari beszállítók, orvostechnikai ipar, valamint az elektronika, élelmiszer- és óraipar területén találhatók.

ForrásWalter

További információ:

A Walter hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]