Sarokbeszúrás korlátok nélkül

A Walter új rendszert vezet be a piacra, amelyet kifejezetten vállak melletti hornyok beszúrására terveztek: a G3051-P jelű tartót és az új, MX22-2L/R jelölésű váltólapkákat.

A 3° ferdeségű lapkabeszerelési pozícióban az új, jobbos és balos kivitelű beszúrólapkák forgácsolóéle a munkadarab tengelyével párhuzamos. Ez széles vállak melletti horonymegmunkálást tesz lehetővé – a lapkának köszönhetően nincsen axiális érintkezés a munkadarabbal. A beszúrószerszám új szárméretekben (12-25 mm tartományban) érhető el és Walter precíziós hűtéssel tervezték. A köszörült, négyélű váltólapkák az új GD8 és VG8 geometriákkal kaphatók. A VG8 geometriát kifejezetten a perem mögötti simító megmunkálásokhoz fejlesztették ki.

Az MX22-2L/R jelű beszúrólapka a G3051-P szerszámban 3° ferdeséggel.

Az MX22-2L/R jelű beszúrólapka a G3051-P szerszámban 3° ferdeséggel.

A kisebb helyszükségletnek köszönhetően – a hagyományos V-formájú esztergáló lapkákkal összehasonlítva – jelentős anyagmegtakarítás érhető el tömegtermelés során. A G3051-P jelű beszúró rendszer CNC-esztergákon és többorsós gépeken, valamint automataesztergákon is használható, maximálisan 5 mm beszúrási mélységet és 1,5-3 mm lapkaszélességeket tesz lehetővé. Ezért különösen alkalmas kisebb alkatrészek sorozatgyártásához, például vezérműtengelyekhez az autóiparban, valamint precíziós alkatrészekhez az orvosi műszergyártásban. A rendszer további tulajdonságai: a nagy csatlakozófelületek és az MX váltólapkákhoz szabadalmaztatott illesztőcsap, amelyek a nagyfokú stabilitást, precizitást és tájolási pontosságot garantálják, valamint a beszúrólapkák tangenciális elrendezése, amely kitűnő síklapúságot és felületi minőséget eredményez. További jellemzői még: a hosszú szerszáméltartam és nagyfokú költséghatékonyság a Tiger·tec® Silver technológiának, az anyagmegtakarítás pedig a VG8 geometriának köszönhető.

ForrásWalter

További információ:

A Walter hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]