Nagy előtolású marás – a teljes kínálat

A Walter három új nagy előtolású marószerszámot mutat be: az Xtra·tec® XT M5008 váltólapkás változatot a nagy, 16–66 mm átmérőtartományhoz, valamint két tömör keményfém marót, az MC025 Advance és az MD025 Supreme típust az 1-25 mm átmérőtartományhoz: olyan alkalmazásokhoz, amelyek során tökéletesen kiegészítik egymást.

Mindhárom nagyoló szerszám kulcsfontosságú jellemzője az igen kis főélelhelyezési szög és a könnyen forgácsoló geometriák, amelyek lehetővé teszik a fogankénti nagy előtolási értékeket kis fogásmélységeknél. A nagy fogszámmal együtt így válik lehetővé a nagy anyagleválasztási mennyiség, a stabilitás és a folyamatbiztonság. Ezen kívül a rezgési hajlam is csökken nagy kinyúlású szerszámoknál. A csekély főélelhelyezési szög csökkenti a szerszámok radiális terhelését. Ez azt jelenti, hogy az MC025 Advance és az MD025 Supreme tömör keményfém marók tökéletesen alkalmasak vékonyfalú összekötő elemek, mint például zsanérok és támasztékok megmunkálására a légijárműgyártásban.

Az MC025 Advance, MD025 Supreme és Xtra·tec® XT M5008 marószerszámok

Az MC025 Advance, MD025 Supreme és Xtra·tec® XT M5008 marószerszámok

Az MD025 Supreme maró referencia a légijárműgyártásban: ez elsősorban a rövid megmunkálási időknek és a sokoldalúságának köszönhető az ISO S anyagú kisebb alkatrészeknél, másodsorban pedig a rövid, stabil élnek, a csökkentett nyakátmérőnek és a tömör kialakításnak, amelyek rendkívül előnyösek mély üregek marásakor. Mindhárom marószerszám használható ISO P, M, K és S anyagokban és szigorú követelményeknek felelnek meg például a szerszám- és formagyártó iparban. Mindkét tömör keményfém maró hengeres szárral vagy ConeFit cserélhető fejjel rendelkezik és legszembetűnőbb tulajdonsága a homlokoldali geometria, amelyet kifejezetten nagy előtolású maráshoz fejlesztettünk ki.

Az Xtra·tec® XT M5008 váltólapkás nagy előtolású maró a végleges kontúrhoz közeli nagyolást tesz lehetővé és – az optimális forgácsolási paraméterek és szerszáméltartam érdekében – egyesíti magában a stabilitást a kopásálló Tiger·tec® lapkaminőségekkel. Alkalmazható mély zsebek, hornyok vagy szabadformájú felületek marásához is.

ForrásWalter

További információ:

A Walter hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]