Ismerje meg a KETGATE Hálózat előnyeit a Bay Zoltán Nonprofit Kft. VIRTUÁLIS ÜZLETEMBER TALÁLKOZÓJÁN

Regisztráljon a 2020. május 7-én tartandó VIRTUÁLIS ÜZLETEMBER TALÁLKOZÓRA, ahol lehetősége nyílik a KETGATE Hálózat megismerésére, amelynek célja a kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése és az üzleti kapcsolatok bővítése.

Kép-virtuálisHU-1

Az EU támogatásával sikeresen elindult a KETGATE Hálózat, amely számos lehetőséget kínál a kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztésére és az üzleti kapcsolatok bővítésére.

A program célja, hogy a kutató és technológiai cégek tudására alapozva innovatív kulcstechnológiák kerüljenek az ipar számos területére:

  • korszerű fém- és nem fémes anyagok
  • fejlett gyártási technológiák,
  • felületkezelési technológiák
  • nanotechnológia, fotonika, lézertechnológia
  • gyártás- és logisztikai folyamat szimulációk
  • hegesztés, forrasztás technológiák
  • ipari biotechnológia,
  • prototípus fejlesztés
  • mikro- és nanoelektronika

A május 7-én megrendezésre kerülő online szakmai rendezvény kiváló lehetőséget nyújt az érdeklődő kkv-k és kutatási-technológiai központok számára, hogy megismerhessék a program előnyeit és a belépés lehetőségeit.

VIRTUÁLIS ÜZLETEMBER TALÁLKOZÓTKETGATE Hálózat a Bay Zoltán Kutatóintézettel, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel és az Enterprise Europe Network nemzetközi hálózattal együttműködve szervezi meg.

A rendezvényen a részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztráció és további információ:

https://ketgate-central-europe-brokerage-event.b2match.io

Példa projekt – Phoenix Kft.

A projekt egyik résztvevő ipari partnere, a horvátországi Phoenix Kft. A cégnek több mint 50 alkalmazottja van, és az elmúlt évek során a rugókészítő gépek gyártásában váltak meghatározó gyártóvá az egész világon. A cég képviseletei megtalálhatóak Új-Zélandtól Japánig, Ázsiáig és Európáig, Észak- és Dél-Amerikáig.

Phoenix Kft. egy előzetes szolgáltatási kérelmet indított a gyártása során felmerülő problémákkal a ketgate.eu weboldalon. Ezt követően a magyar Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. (BZN) és a szlovén Jožef Stefan Intézet  (JSI) elindította a megbeszélést a KKV-val annak érdekében, hogy pontosan azonosítsa a kihívást jelentő problémát, és hogy megvitassák a nyújtandó szolgáltatás tartalmát.

A projekt fő célja a spirálrugók előállításához használt vágószerszámok káros hatásainak felmérése és egy javaslat kidolgozása a szerszám élettartamának javítására volt. Vizsgálatra került a szerszámok betöltése és a károsodási folyamat, majd ezek alapján meghatározásra került a fejlett szerszámanyagok és kezelések alkalmazhatósága.

image011

“A vizsgálatok során számos különböző eljárást és eszközt használtunk, az anyagfáradási analízistől kezdve az elektronmikroszkópos tesztelésen át a tömörségvizsgálatig” – mondta el Rózsahegyi Péter, a Bay Zoltán Nonprofit Kft. munkatársa.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a Phoenix Kft.-nek fontolóra kell vennie a PM technológiával készített szerszámacél használatát, továbbá javítani kell a hőkezelési (edzési és edzési) eljárás megbízhatóságán.

“Értékes információt kaptuk a Bay Zoltán Nonprofit Kft.-től azt illetően, hogyan tudjuk fejleszteni a gyártást. A hagyományos hőkezelési eljárást le kellett cseréljük vákuum alatt történő hőkezelésre” – számolt be David, a Phoenix Kft. munkatársa.

Tekintse meg a projektről készült videót:

ForrásBay Zoltán Nonprofit Kft.

További információ:

A KETGATE hivatalos honlapján.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. hivatalos honlapján.

A Jožef Stefan Intézet hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]