HURCO tippek a karantén idejére

Az elmúlt hetek történései sokakat kényszerítettek otthonaikba, a hirtelen jött helyzethez pedig sokféleképp próbálunk alkalmazkodni. Az üres órákat meglátásunk szerint tanulással a legcélszerűbb tölteni. Ehhez szeretnénk némi segítséget kínálni az alábbi videós oktatóanyagokkal.

1. Ciklus megszakítása HURCO CNC vezérlőn

Lehet sokan nem is tudnak róla, pedig a HURCO vezérlőkön bármikor meg lehet szakítani a szerszámgép automatikus működését, és fél-manuális üzemmódba helyezni azt, akár a párbeszédes rendszerű, akár az NC programon keresztül. A ciklus megszakítás alatt a gép minden tengely mentén manuálisan léptethető. Ehhez az alábbi lépésekre van szükség:

  1. Nyomja meg a SÁRGA “Interrupt” gombot a vezérlőn
  2. Hajtsa végre a szükséges funkciókat (léptetés, mérések, forgácseltávolítás, stb.)
  3. Nyomja meg az “Auto” gombot a vezérlőn
  4. A program folytatásához nyomja meg a “Start Cycle” gombot a vezérlőn

MEGJEGYZÉS: A megszakítás üzemmód alatt bármilyen gomb megnyomása a ciklus törlését eredményezi, a program folytatásához pedig egy helyreállító újraindítást kell végezni.

2. Manuális rúdbehúzás HURCO esztergán

Több darabot kell megmunkálnia, de nincs rúdadagolója/-behúzója és nem akar a beállítással foglalkozni minden egyes darab után? Az alábbi videóból megtanulhatja, hogyan állítsa be HURCO esztergáján a manuális rúdbehuzást a folyamat felgyorsítása érdekében. A funkcióhoz az alábbi blokkokat kell a programba iktatni:

  1. Egy “Position” blokk a program elejére, amelyben megadjuk egy, a revolverfejen előre beállított ütköző pozícióját.
  2. Majd egy “Comment” blokk, amelyben megadjuk a program megállításához szükséges parancsot és jelezzük a gépkezelőnek, hogy mit kell tennie, ha a program lefutott (= “Húzza be a rudat az ütközőig”)

Ez után tehát nincs más dolgunk, mint elindítani a programot, majd manuálisan hozzáigazítani a rudat a megadott ütközőhöz.

ForrásHURCO

További információ:

A HURCO hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]