A leggyorsabb lézeres megmunkálógép nagyméretű (XXL) öntőformákhoz

Az új fejlesztésű LASERTEC 400 Shape segítségével megmunkálhatóak a nagyméretű (XXL) öntőformák, akár 20.000 kg munkadarab tömegig, a legújabb hardver és szoftver alkalmazásával.

Az új LASERTEC 400 Shape formájában a DMG MORI egy 4.000 mm X-löketű, portálrendszerű géppel szélesíti termékpalettáját az 5-tengelyes lézeres megmunkálógépek piacán.

Az új LASERTEC 400 Shape formájában a DMG MORI egy 4.000 mm X-löketű, portálrendszerű géppel szélesíti termékpalettáját az 5-tengelyes lézeres megmunkálógépek piacán.

  • Akár 4.000 x 2.000 x 1.000 mm méretű munkadarabok lézeres megmunkálása.
  • Akár 20.000 kg tömegű munkadarabok megmunkálása.
  • A megmunkálófej elforgatható +/- 200° tartományban és billenthető -100°-tól +135°-ig.
  • Termoszimmetrikus, portálrendszerű konstrukció.
  • Gyorsjárati Z-átkapcsoló 5 m/sec sebességgel az X / Y / Z-tengelyek mentén.

A 3D öntőformák lézeres megmunkálása több iparágban is egyre fontosabbá válik. A technológia alkalmazásával a lehető legjobb minőségű textúrák munkálhatók meg, a felületek tervezésekor nincsenek kötöttségek, és olyan funkcionális jellemzők is kialakíthatóak, mint a karcállóság, vagy az eltérő csillogási fok. A lézeres megmunkálás jóval környezetkímélőbb eljárás a vegyi maratásnál, ráadásul további, költség- és időigényes technológiai lépéseket is el lehet hagyni. Az új LASERTEC 400 Shape formájában a DMG MORI egy 4.000 mm X-löketű, portálrendszerű géppel szélesíti termékpalettáját az 5-tengelyes lézeres megmunkálógépek piacán, úgy, hogy az összes, fröccsöntéssel foglalkozó iparág részesüljön az előnyeiből, még a nagyméretű alkatrészeket gyártók is. Egy kisebb változatot is terveznek a LASERTEC 200 Shape mintájára, 2.000 mm-es X-lökettel.

Az összetett, nagyméretű 3D öntőformák hatékony, lézeres megmunkálása egyre inkább előtérbe kerül a szerszámkészítés területén.

Az összetett, nagyméretű 3D öntőformák hatékony, lézeres megmunkálása egyre inkább előtérbe kerül a szerszámkészítés területén.

A megmunkálható munkadarabok mérete akár 4.000 x 2.000 x 1.000 mm tömege pedig 20.000 kg lehet, ezért teljesen új lehetőségeket kínál nagyméretű és összetett munkadarabok lézeres megmunkálására, például a jármű- vagy a repülőgépiparban. A LASERTEC 400 Shape-et a DMG MORI saját fejlesztésű, kompakt kialakítású, keskeny, lézeres, additív megmunkálófejjel szerelte fel. Ennek köszönhetően még a keskeny, mély hornyokkal rendelkező konstrukciók is könnyen elérhetők. Ezért nincs szükség nagy fókusztávolságokra, ezzel együtt lassú megmunkálásra. A megmunkálófej +/- 200° tartományban tud elfordulni, és -100°-tól +135°-ig lehet billenteni, ezért alászúrt geometriákat is ki lehet vele alakítani. Az alapfelszereltség része a gyorsjárati átkapcsoló, amellyel az X / Y / Z-tengelyek mentén 5 m/sec sebességgel lehet haladni, a mellékidők csökkentése érdekében. A legmodernebb szkennelési technológiának és a digitális mérőrendszereknek köszönhetően még ilyen nagy szánsebességnél is garantált az alkatrész pontossága.

Az új, csúcstechnológiájú lézeres megmunkálófej kifejlesztésekor a DMG MORI figyelembe vette a megcélzott iparágak igényeit is. A termoszimmetrikus, portálrendszerű konstrukció ideális a pontosság és a piacon elérhető, legjobb minőségű textúra kialakításához. A nagyteljesítményű megmunkálásnak köszönhetően az új, prémiumkategóriás típus háromszor gyorsabban dolgozik, azonos felületminőség mellett. A DMG MORI a kisebb testvérmodelleknél már bizonyította, hogy rövidebb megmunkálási idővel is lehet jobb minőségű textúrázást elérni. A LASERTEC 400 Shape további előnyei a tökéletes hozzáférhetőség, és a felülről, daruval történő rakodás lehetősége. Így jelentősen csökkenthető a beállítási idő.

03_rgb

A LASERTEC 400 Shape végtelen számú textúrát képes előállítani, bármilyen geometria esetén, azonos felületminőségben és egyéb, funkcionális jellemzőkkel. A felületeket ki lehet alakítani karcálló, vízlepergető tulajdonságúra, és a csillogási fokot is be lehet állítani a kívánt értékre a folyamat során.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]