A folyamatos fejlesztések mellett egyedülálló kísérleti projekten is dolgozik a Steel Riders Kft.

A 20 éves alkatrészgyártói múlttal rendelkező Steel Riders Kft. fő tevékenysége a fémforgácsolás. Az utóbbi évek fejlesztéseivel az NC technológia bevezetését és a sorozatgyártást célozták meg.

2020_03_05_Steel_Riders_01_mod_1

Gyártókapacitásuk főként közepes-, és nagy szériaszámú precíziós alkatrészek gyártására alkalmas, versenyelőnyük, hogy a teljes gyártási folyamatot képesek biztosítani partnereik számára, az alapanyag beszerzéstől kezdve a késztermékek kiszállításáig.

IMG_20200330_110406_v2

Elkötelezettek az iránt, hogy az Unióban elfogadott, kiváló minőségű termékeket gyártsanak, így ISO 9001 minőségirányítási és ISO 14001 környezetirányítási rendszert is működtetnek, saját mérőszobával rendelkeznek és SAP integrált vállalatirányítási rendszert is bevezettek, hogy megfelelhessenek az egyre növekvő hazai követelményeknek és versenyképesek maradhassanak a nemzetközi piacokon.

IMG_20200330_110741_v2

Fémforgácsolás A-tól Z-ig

  • Általános fémforgácsolás

Hagyományos gépeken történő fémmegmunkálás; egyedi, kis méretű de bonyolult geometriájú, hőkezelt, köszörült gépalkatrészek, szerszámok és gépegységek gyártása; mintadarabok, kis sorozatok készítése.

2020_03_05_Steel_Riders_26

  • CNC megmunkálás

Alkatrészgyártás közepes- és nagy sorozatban, marási és esztergálási munkák nagy pontosságban, kiemelten alumínium, sárgaréz és műanyag alkatrészek, valamint alumínium és sárgaréz öntvények megmunkálása.

2020_03_05_Steel_Riders_23

Kis és közepes szériák esetén az ipar szinte minden területére készítettek már alkatrészeket: ipari gépek, mezőgazdasági gépek, orvosi és vegyipari, elektronikus berendezések, autóipari berendezések. Mindemellett a kezdetektől beszállítói voltak számos repülőgépgyártó vállalatnak, így jelentős tapasztalatot szereztek a magas minőségi elvárások tekintetében.

Szenvedélyből innováció

hungarocopter-hc02-pr01A repülés iránti szenvedély és a kiváló szakemberek együttese alapján, 2008-ban úgy döntöttek, hogy könnyű súlyú helikopter fejlesztésébe kezdenek.

A szerkezet repülési tulajdonságai felülmúlják a versenytársakét, ráadásul az ára sem elhanyagolható tényező: körülbelül 20-25 százalékkal olcsóbban tudják produkálni ugyanazt a minőséget, mint más gyártók. 

Nagy kihívás jelent, hogy megfeleljen minden elvárásnak és megbízhatóságban is felvegye a versenyt a nagy gyártókkal. Jelenleg a kétszemélyes helikopter alapjául szolgáló gép tesztelése folyik, amely már az új, egyedülállónak számító elektromos mentőrendszerrel felszerelt változat. Emellet pedig a kétszemélyes gép tervezése, és gyártáselőkészítése is zajlik. Céljuk, hogy egy megbízható, egymás mellet üléses, ultrakönnyű kategóriába tartozó helikoptert építsenek, amely akár oktatási célokra is alkalmas.

Fáradhatatlan lendület

A vállalat folyamatos fejlesztésekkel erősíti versenyelőnyét és innovációs erejét – jelenleg is egy nagyszabású, pályázati forrással támogatott projekt megvalósításán dolgoznak.

Projektadatok

A Steel Riders Kft. Irinyi Terv keretében kiemelt ágazatban megvalósuló beszállítói tevékenységének fejlesztése

  • A támogatás mértéke 50%
  • A fizikai befejezés napja: 2020.03.31.

A projekt keretében megtörtént a növekedés biztosításához elengedhetetlenül szükséges CNC gépbeszerzés (2 db STAR SB-20R type G típusú automata CNC hosszeszterga), valamint egy hatékonyságfokozó termelésirányítási rendszer fejlesztése.

2020_03_05_Steel_Riders_03

A termelésirányítási rendszerhez kapcsolódóan a munkavállalók egy képzésen is részt vettek, hogy megfelelő szinten és minél gyorsabban elsajátítsák a rendszer optimális használatához szükséges tudást. Az infrastrukturális beruházás a gépek üzemeltetéséhez volt szükséges. Emellett egy, már meglévő csarnok gépészeti, és villamossági fejlesztése is megtörtént a projekt keretében, a gyártó funkció betöltése érdekében.  A projekt részét képezte továbbá marketing tevékenység is, mely új beszállítói kapcsolatok kiépítését célozza.

2020_03_05_Steel_Riders_05

Összefoglalva, a projekt célja a vállalkozás beszállítói tevékenységének fejlesztése volt, melyre beszállítói együttműködési megállapodást is kötött az integrátorral.

További információ:

A Steel Riders Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]