Tervezés 4.0: instant dashboard-funkció segítségével megspórolható egy teljes munkafázis

A TwinCAT Analytics instant dashboard-funkció használata hatékonyabb mérnöki munkát eredményez.

Számos gépépítő és rendszerintegrátor felismerte, hogy üzleti modelljének átalakításánál kulcsszerepet játszanak a gépek és üzemek folyamatadatai. Fontos azonban, hogy minél költséghatékonyabban és a lehető legegyszerűbben lehessen az új, adatközpontú szolgáltatásokat az ügyfelek egyedi igényeihez igazítani. A Tervezés 4.0 paradigma terén ezt a megközelítést a TwinCAT Analytics az új instant dashboard (One-Click Dashboard)-funkcióval támogatja, amelynek segítségével most már egyetlen egérkattintással előállíthatók a korábban nehézkesen létrehozott dashboard-ok.

A TwinCAT Analytics szoftver instant dashboard (One-Click Dashboard)-funkciója segítségével értékes idő takarítható meg a fejlesztés során

A TwinCAT Analytics szoftver instant dashboard (One-Click Dashboard)-funkciója segítségével értékes idő takarítható meg a fejlesztés során

A TwinCAT Analytics most már nemcsak az elemzési beállításokat képes automatikusan futtatható PLC-kóddá konvertálni, hanem dashboard-ok előállítására is alkalmas. Az instant dashboard (One-Click Dashboard – OCD) funkció segítségével a PLC-kód alapján egy egérkattintással – egyetlen sornyi kód írása, illetve a kezelőfelület grafikai megtervezése nélkül – létrehozhatók teljes, HTML5-alapú analitikai dashboard-ok, amelyek egy kiválasztott Analytics Runtime tárolóba tölthetők. A folyamat lefutása után a felhasználó kap egy hálózati címet, amelyen böngészőből elérhető a dashboard. Egy tervezési folyamat során mindez nagymértékű időmegtakarítást jelent.

A TwinCAT 3 HMI szoftveren alapuló új funkció minden TwinCAT Analytics algoritmushoz létrehoz legalább egy korszerű, mozaik elrendezésű és a legújabb webes szabványokon alapuló, „HMI Control” kezelőfelületet. A dashboard-ba foglalt egyes kezelőszervek egy vezérlési előnézetben, az algoritmus tulajdonságai között egyedileg kiválaszthatók. Egy „HMI Control” kezelőfelületen több algoritmus is variálható.

Dashboard-ok automatikus létrehozása, és egyedi igényekhez való igazítása

Az automatikusan előállított dashboard-okat a felhasználói beállításokban lehet az egyedi igényekhez szabni. Kiválasztható például a fejléc színe és logója, sőt, egy világtérképen megjeleníthetők a földrajzilag elosztott gépek helyei is. Többféle választható elrendezésbe és témába foglalhatók a kezelőszervek, emellett több nyelv is beállítható. Váltani lehet a világos és sötét témák között, és az algoritmusokat alaphelyzetbe állító eljárásokra mutató hivatkozások is automatikusan beállíthatók.

A nagyfokú rugalmasság ellenére az automatikusan létrehozott dashboard-ok nem mindig elégítik ki minden felhasználó igényeit, ezért a szoftver a TwinCAT 3 HMI projektek előállításakor a projekteket a Visual Studio®-ba is integrálja, lehetőséget adva arra, hogy a felhasználó a grafikus szerkesztőben az adott követelményekhez igazíthassa a műszerfalat. A fejlesztési folyamat még komolyabb utófinomítást igénylő dashboard-ok esetében is lényegesen kevesebb egérkattintással jár a hagyományos megközelítéshez képest, így jelentős idő- és költségmegtakarítás érhető el ezzel a megoldással.

ForrásBeckhoff

További információ:

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]