Salvagnini és az IPAR 4.0

A salvagnini fejlett megoldásai tökéletesen illeszkednek az Ipar 4.0 koncepcióba.

Az ipar 4.0 meghatározza a kiber-fizikai rendszerek (CPS) és a digitális technológiák (cloud, IoT, Big Data) alkalmazását a munkakörülmények javítása, valamint a gyárak termelékenysége és a gyártási minőség növelése érdekében. A teljes gyártási folyamatban súrlódásmentes együttműködés alakul ki a gépkezelő, a gépek és az eszközök között. A gépek adaptívak (alkalmazkodó képességűek), egy közös hálózatba vannak kapcsolva és képesek egymással és a külső környezettel magas szintű, részletes információkat cserélni

big_icona_55_EN_

A Salvagnini integrálja az ipar 4.0 koncepciót megoldásaiba: Az első teljesen automatikus rugalmas gyártóüzem, (AJS „Lights out factory”) elektromos kapcsolószekrények gyártására 1985-ben került telepítésre Amerikába 12 egymással összekapcsolt gyártási rendszerrel, amelyek MRP-n keresztül kommunikálnak.

P4 IT + ACP LAYOUT OF P4 2525 AND 3125 EQUIPPED WITH ACP, IN DIFFERENT CONFIGURATION P4 IT + ACP

Ez csak egy a számos példából, amely azt mutatja, hogy Salvagnini képes automatizált és integrált rugalmas rendszereket kínálni és előállítani. Ezek a rendszerek kifejezetten a legmodernebb gyártási technikákhoz tervezett megoldásokat képviselnek, mint például KIT gyártás, LEAN gyártás, gépkezelő nélküli gyártás, JIT-gyártás és a „tételméret 1” gyártás

P4L+PCR+SAP LAYOUT OF P4L EQUIPPED WITH PCR ROBOTIZED LOADING/UNLOADING P4L+PCR+SAP

Napjainkban az AJS™ számos olyan Salvagnini rendszert tartalmaz, amelyeket az OPS folyamatszoftver vezérel a gépek és az ügyféloldali ERP intelligens integrálása érdekében.

industry40

Hogyan valósul meg a Salvagnini 4.0?

OPSOPS – szoftver a vállalat saját ERP-rendszeréhez történő csatlakoztatásához. Minden Salvagnini rendszert fel lehet szerelni OPS-sel, egy moduláris szoftvercsomaggal, amely lehetővé teszi az adatok cseréjét a berendezések információs rendszerei között: a megrendelés fogadásától a gépi programok készítéséig, valamint a termelési mennyiségek és a felhasznált alapanyagok visszajelentését az ERP rendszerbe.

MAC20MAC2.0: saját fejlesztésű megoldás, amely intelligens, összekapcsolt érzékelőket és speciális algoritmusokat tartalmaz minden Salvagnini géphez, lehetővé téve a gépek számára, hogy automatikusan alkalmazkodjanak a külső változásokhoz, méri az anyag mechanikai tulajdonságainak névleges értékétől való eltérését, szükség esetén kompenzálja azokat (például a feldolgozandó anyagok minősége, a hőmérséklet stb.) Ez állandó termékminőségéhez vezet, elkerüli a nem kívánt hulladékgyártást, optimalizálja a gyártási időt a magas termelékenység biztosítása érdekében és így csökkenti az egységköltségeket.

FMSFLEXIBILIS AUTOMATIZÁLÁS: Az egyedi integrált megoldásoknak köszönhetően a Salvagnini rendszereket rugalmas gyártócellákba, vagy sorokba lehet integrálni. Ez azt jelenti, hogy képes a megfelelő termékmennyiséget megfelelő időben, a félkész termékek mennyisége és a hulladék minimalizálása mellett, hatékony és biztonságos módon előállítani, ezáltal csökkentve a szállítási időt. Az üzemeltető így kiváló minőségű tevékenységeket végezhet.

S4Xe ADS IA LAYOUT OF S4Xe EQUIPPED WITH ADS IA JULY2017 S4Xe ADS IA

LINKSLINKS: A Salvagnini által a Microsoft platformon kifejlesztett IoT-megoldás lehetővé teszi a gyártásban lévő rendszerek folyamatos és hatékony ellenőrzését akár távolról is. A LINKS gyors és célzott technikai támogatást is lehetővé tesz;a legmagasabb szintű adatbiztonság mindenkor garantált.

ForrásSHM Consulting

További információ:

Az SHM Consulting Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]