Kompenzációs funkcióval bővíti NUMROTO köszörülési szoftverét a NUM

Az új funkciónak köszönhetően bezárul a hurok a CNC köszörülés és a méréstechnika között, ezáltal nő a folyamatok pontossága és konzisztenciája.

A rendszer egyebek mellett olyan folyamatok kompenzációját biztosítja, mint például a hőmérsékleti ingadozások vagy a köszörű korongok kopása, és feltehetőleg a legkorszerűbb, szigorú tűréseket követelő precíziós szerszámok gyártásában válhat igazán népszerűvé.

1_Form_compensation_flow_diagram_EN

A szerszámok lehető legpontosabb köszörülése érdekében a gépkezelők általában koordináta-mérőgépeket (CMM) használnak. Ezekkel a berendezésekkel precízen mérhetők a megmunkált alkatrészek tulajdonságai, a későbbi munkafolyamatok során pedig az így kapott adatok fényében tudnak dolgozni. A NUMROTO felhasználók eddig harmadik féltől származó kompenzációs szoftverekkel voltak kénytelenek feldolgozni a CMM-ből származó adatokat, mielőtt a korrigált célprofilt visszatáplálták a szerszámgép vezérlőjébe.

A NUMROTO végfelhasználóival szoros együttműködésben fejlesztett új kompenzációs funkció azonban mostantól beépített részét képezi a vállalat megmunkáló csomagjának, így teljes mértékben megszünteti a szükségét a harmadik féltől származó szoftvereknek. A CMM és a köszörű közti adatcserét egy XML felület biztosítja, de a kezelés helyi hálózaton is megoldható, DXF fájlok importálásával/exportálásával.

2_Form_Compensation_Loupe_EN

A szoftver a sima, pontos kompenzációs profil létrehozásához fejlett szűrő algoritmusokat használ. A köszörűkorong tájolását és az útsebességet az eredeti profilból számolja ki, így a kompenzációt csak a vágóélen való érintkezés pontjának pozíciójában eszközöli, tehát a szerszám felületi minőségét nem befolyásolja.

Az új kompenzációs funkció a NUMROTO 4.1.2-es vagy annál későbbi verzióival kompatibilis.

Az 1987 óta a piacon lévő NUMROTO szoftvert számos szerszámgépgyártó vállalat használja szerszámainak újraélezéséhez. Jelenleg több mint 6.000 gépen fut világszerte.

ForrásNUM

További információ:

A NUM hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]