Forradalmi megoldás a horizontális megmunkálásban

Az új DMU 65 H monoBLOCK és a DMC 65 H monoBLOCK egyesíti az 5-tengelyes, univerzális megmunkálóközpontok rugalmasságát és ergonómiáját a vízszintes megmunkálóközpontok termelékenységével és folyamatbiztonságával.

  • 5-tengelyes megmunkálás horizontális portálos koncepcióval
  • Maximum ø 630 x 700 mm-es és 600 kg-os alkatrészek megmunkálása
  • Moduláris kialakítás speedMASTER és powerMASTER főorsókkal
  • Akár 543 férőhelyes kerekes szerszámtár
  • Választható forgóasztal maró-esztergáló műveletekhez
  • Elérhető alkalmazásspecifikus automatizációs megoldások
A DMU 65 H monoBLOCK és a DMC H 65 monoBLOCK rendkívül merev, termoszimmetrikus portálos kialakítással rendelkezik, amely optimális forgács áramlást biztosít.

A DMU 65 H monoBLOCK és a DMC H 65 monoBLOCK rendkívül merev, termoszimmetrikus portálos kialakítással rendelkezik, amely optimális forgács áramlást biztosít.

A DMG MORI pfronteni Házi Kiállításának főszereplői a horizontális megmunkálás terén egyértelműen a DMU 65 H monoBLOCK és a DMC 65 H monoBLOCK voltak. Az egyedülálló portálos kialakítás miatt a gépek nagyszerűen használhatók olyan igényes alkalmazásokhoz, mint például a repülőipari szerkezetek alkatrészeinek megmunkálása. A gépek ugyanakkor a szerszám- és öntőformagyártási ágazat számára is ideálisak, hiszen használatukkal lehetőség nyílik az akár 550 mm mély furatok teljes, egy gépen történő megmunkálására is. A masszív, termoszimmetrikus felépítés, a választható lineáris hajtás, a moduláris kialakítás a MASTER sorozat főorsóival, valamint a szabadalmazott kerekes szerszámtár révén a gépek optimálisan felszerelhetők a legigényesebb alkalmazásokhoz is.

A merev, hárompontos támrendszerű gépágynak, átfogó hűtési koncepciónak, termoszimmetrikus felépítésnek és a mindkét oldalán csapágyazott forgóasztalnak köszönhetően a DMC H 65 monoBLOCK ideális alapot nyújt a komplex munkadarabok pontos megmunkálásához. A horizontális megmunkálás koncepciója lehetővé teszi a forgács optimális áramlását, ezáltal a tökéletes hőelvezetést, így biztosítva a folyamatok megbízhatóságát.

A horizontális memgunkálási koncepció a legigényesebb ágazatok elvárásainak is megfelel.

A horizontális megmunkálási koncepció a legigényesebb ágazatok elvárásainak is megfelel.

A kiállításon debütált lineáris hajtású változat rendkívüli termelékenységgel és gyors, akár 100 m/perces, 1 g gyorsulású gyorsbeállással rendelkezik. A DMU 65 H monoBLOCK és DMC 65 H monoBLOCK akár 12 paletta és ø 630 x 700 mm-es, 600 kg-os alkatrészek befogadására képesek. Ergonomikus kialakításuk optimális hozzáférést, ezáltal magas szintű felhasználói kényelmet biztosít a beállítás alatt. Az új munkák pedig, a palettacserélő vagy a forgóasztalos rakodó használatával megmunkálás közben is bármikor beállíthatók.

A moduláris kialakításnak köszönhetően a gépek az akár 20.000 ford./perces speedMASTER vagy powerMASTER főorsókkal, HSK-A100-as befogóval és 288 Nm-es nyomatékkal is felszerelhetők. A maximum 60 férőhelyes lánctáras vagy az 543 férőhelyes kerekes szerszámtárnak köszönhetően pedig a szükséges igényekhez szabhatók. Ami a vezérlést illeti, a világpremier szerszámgépek CELOS-szal érkeztek, amely mind SIEMENS 840D, mind Heidenhain TNC 640 vezérlőn elérhető. Külön kiemelendő, hogy a DMU 65 H monoBLOCK és a DMC 65 H monoBLOCK maró-eszterga verzióban is elérhető, ami lehetővé teszi a munkadarabok teljes megmunkálását, 1.200 ford./perces sebességgel. “A bevált alkatrészek kombinációjának, a rendkívül innovatív új gépi koncepciónak, valamint a számtalan automatizációs lehetőségnek köszönhetően a pfronteni mérnökök képesek voltak új mércét állítani az 5-tengelyes technológiában” – állította Cornelius Nöß, a pfronteni DECKEL MAHO ügyvezető igazgatója.

A választható dobtáras szerszámtár 543 férőhelyet biztosít.

A választható kerekes szerszámtár 543 férőhelyet biztosít.

A DMG MORI az automatizált működésben látja a gyártás jövőjét, ezért a bemutatott horizontális megmunkálóközpontokhoz számos különböző automatizációs megoldást kínálnak. Ezek a PH-AGV 50 vezető nélküli szállítórendszertől egészen a lineáris vagy forgóasztalos palettakezelőkig – így egyebek mellett a PH CELL-ig – terjednek. A lehetőségek tehát a gyártási területtől és a megrendelés mennyiségétől függően, egyedi automatizációt tesznek lehetővé. A horizontális megmunkálásnak és az ebből adódó optimális forgács áramlásnak köszönhetően, a szerszámgépek kifejezetten ideálisak a kevés emberi beavatkozást igénylő vagy gépkezelőt egyáltalán nem igénylő gyártófolyamatokhoz.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]