Eladó a BMW volt, müncheni motorösszeszerelő- és tesztüzeme

A globális tanácsadó, szerkezetátalakító és befektető Gordon Brothers vállalat bejelentette a BMW egy volt, müncheni motorösszeszerelő- és tesztüzemének eladását.

04

Az üzem részeként olyan világhírű német OEM autóipari gyártócégek berendezései kerülnek eladásra, mint a GROB, a KUKA vagy a J W Froehlich. A high-tech géppark a legújabb Siemens és ThyssenKrupp hardverek, szoftverek és operációs rendszerek támogatását élvezi. A kívánt átmenő teljesítmény érdekében az üzem a motorok komplett összeszereléséhez és teszteléséhez szükséges minden eszközt magában foglal. Ennek megfelelően az üzemhez tartozik 15 KUKA és J W Froehlich tesztelő egység a motorok hideg-, szivárgás- és héliumteszteléséhez, valamint a főként a GROB által épített és telepített és a ThyssenKrupp, a FESTO és a Demag automatizációs megoldásaival ellátott, különálló állomások és szállítószalagok. A teljes eszközparkot egy átfogó, nyomtatott és elektronikus formában is elérhető műszaki kézikönyv tartalmazza.

02

Az üzem szakszerű leszerelése 2017-ben zajlott. A munkálatokat egy akkreditált német vállalat, a BMW müncheni mérnökei és egy leszerelésre és kulcsrakész újratelepítésre specializálódó cég végezte. A művelet során a teljes üzemet összepakolták és az Egyesült Királyságba szállították, a projekt előkészítése és az ügyfelek átvilágítása céljából. A folyamat egyebek mellett a berendezések ellenőrzését és azonosítását, a korrózió és kopás megelőzésére szolgáló védőrétegek felhordását, az összes OEM gépkezelő program/rendszer biztonsági másolatának elkészítését, a vagyontárgyak azonosítását, naplózását és minősítését, valamint az egyes eszközök műszaki dokumentációjának azonosítását magában foglalta.

A projekt olyan korszerű motorgyártó üzemek számára ideális, akik szeretnének továbblépni az “új energia jármű” motorok következő – tehát az Euro 6 károsanyag-kibocsátási szabványnak megfelelő – generációjának gyártására. Ideális lehetőséget kínál meglévő létesítmény átalakításához, hogy az megfeleljen a magasabb szintű követelményeknek. Mindez jelentős tőkebefektetési megtakarításokat, valamint a telepítés és üzembe helyezés rövidebb átfutást jelent. Az üzem a teljes, kulcsrakész működéshez szükséges minden technikai segédeszközzel rendelkezik.

03

A kínált berendezések és az azokhoz tartozó OEM motorösszeszerelő és -tesztelő technológiák kiegészítéseként, hajtómű kutató-fejlesztő létesítmények, szakértelem és erőforrások is állnak a leendő ügyfél rendelkezésére. Ennek köszönhetően az üzem kombinálható a legújabb hibrid technológiákkal. Így egy, az új energia járművek irányelveihez tökéletesen idomuló és az Euro 7 szabványokra való esetleges átálláshoz szükséges paraméterekkel is rendelkező hajtómű rendszer kifejlesztésére is lehetőség nyílik. A hibrid motor technológiák és a fejlett hajtómű rendszer ideálisan beilleszthető az autóipar elektrifikációs stratégiájába is.

06

Nick Jordan, a Gordon Brothers munkatársa elmondta: “AZ eladó létesítmény egyedülálló lehetőséget kínál a motorgyártók tevékenységének előremozdításához. A korszerű berendezésekkel a gyártás megfeleltethető a jelenlegi károsanyag-kibocsátási előírásoknak és hibrid motoroknak. Az elektrifikációnak és az Euro 7 szabványokra való átállásnak köszönhetően pedig hozzájárul egy zöldebb környezet kialakításához.”

Az angliai Tamworth-ben lévő létesítmény, azonnali szemlére csak előzetes bejelentkezés után áll rendelkezésre! Az értékesítéssel és helyszíni szemlével kapcsolatos további kérdésekhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot Nick Jordan-nel: njordan@gordonbrothers.com / +44 (0) 7848 412737

ForrásGordon Brothers

További információ:

A Gordon Brothers hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]