Automatizált értékteremtés a teljes portfólióban

A DMG MORI, automatizációs megoldásainak széles választékával önálló, költséghatékony gyártást biztosít ügyfeleinek, gyakorlatilag minden alkalmazásban.

A DMG MORI átfogó, a teljes termékkínálatot lefedő automatizációs portfólióval rendelkezik.

A DMG MORI átfogó, a teljes termékkínálatot lefedő automatizációs portfólióval rendelkezik.

  • Minden terméket magába foglaló, holisztikus automatizációs portfólió
  • PH-AGV 50: Vezető nélküli szállítórendszer a rugalmas folyamatok és a gépek korlátlan hozzáférhetősége érdekében
  • Robo2Go: Innovatív robotos automatizáció esztergákhoz, most már MAPPS vezérléssel is
  • LPP: Linear Pallet Pool (Lineáris Palettatároló) akár 99 palettáig
  • Automatizált kompakt munkadarab- és raklapkezelő rendszerek, valamint portálrendszerű rakodók széles spektruma és nagy, forgóasztalos tárolórendszerek

Az automatizáció egyik vezető innovátoraként, a DMG MORI nélkülözhetetlen, közvetlenül saját gyárából, egyetlen forrásból kínált megoldásaival demonstrálja automatizációs kompetenciáját. A DMG MORI HEITEC sikeres indításával 2017 végén, illetve nagyjából 50 megvalósított projekttel pedig, a vállalat kétségtelenül magasra helyezi a lécet. Ennek eredményeként gyors, három számjegyű növekedésre várnak. A jelentősen növekvő kereslet kielégítése érdekében a DMG MORI a jövőben minden szerszámgépét automatizálási megoldásokkal fogja kínálni.

A széles körű DMG MORI automatizálási portfólió innovatív és sokoldalú megoldásokat kínál az önálló és költséghatékony gyártáshoz, marási és esztergálási célokra egyaránt. E megoldások egyik új fénypontja az 5-tengelyes, valamint vertikális megmunkálóközpontokhoz kínált PH CELL, amely az idei pfronteni Házi Kiállításon, egy DMU 65 monoBLOCK-kal párosítva debütált. A moduláris palettakezelő rendszer akár 40 különböző méretű, maximum 500 x 500 mm-es paletta befogadására képes. A legfeljebb 300 kg-os, közepes méretű alkatrészek esetén ez különösen vonzó megoldássá teszi a rendszert.

PH-AGV 50: Vezető nélküli szállítórendszer a rugalmas folyamatok és a gépek korlátlan hozzáférhetősége érdekében

A rendezvényen szintén bemutatásra került a tavalyi EMO-n is kiállított PH-AGV 50. A Jungheinrich-kel való partnerségi együttműködésből születő fejlesztés rugalmasabb folyamatokat és korlátlan hozzáférést biztosít a gépekhez. A PH-AGV 50 vezető nélküli szállítórendszer önállóan mozog az üzem területén, pályái szabadon módosíthatók. Mind a palettatároló, mind a beállító állomás moduláris kialakítású, a megoldáshoz pedig később további gépek is egyszerűen párosíthatók. Mindez egy testreszabható, jövőbiztos koncepciót eredményez. A rendszer vezérlését és kezelését a DMG MORI LPS 4 mester számítógép biztosítja, amellyel a termelés bármely folyamata optimalizálható.

A PH-AGV 50 vezető nélküli szállítórendszer önállóan mozog az üzem területén, pályái szabadon módosíthatók.

A PH-AGV 50 vezető nélküli szállítórendszer önállóan mozog az üzem területén, pályái szabadon módosíthatók.

Robo2Go: Innovatív robotos automatizáció esztergákhoz, most már MAPPS vezérléssel is

A Robo2Go Vision innovatív, rugalmas automatizálási megoldást kínál, a gépekhez történő szabad hozzáféréssel és egy intelligens biztonsági koncepcióval az ember-gép interakciókat illetően. A rendszer – amely a flexibilis robotos automatizáció egy továbbfejlesztett változata – lehetővé teszi a paletták közvetlen betöltését, új 3D kamerájának köszönhetően pedig hatékony felismerést biztosít, bármilyen munkadarab-lerakó szüksége nélkül. A CELOS-on és a 3D-kamerán keresztül történő párbeszédvezérelt irányítás segítségével a Robo2Go Vision tanítása kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe.

03

LPP: Linear Pallet Pool (Lineáris Palettatároló) akár 99 palettáig

Az LPP rendszert a DMG MORI kifejezetten az NHX 4000 és NHX 5000 megmunkálóközpontokhoz tervezte. A megoldáshoz legfeljebb nyolc gép csatlakoztatható, összesen öt beállító állomással. A maximum 99 paletta, a lehető legnagyobb termelékenység érdekében két szinten van elrendezve. Külön kérésre egyébként a rendszer kapacitása akár 199 palettára növelhető. A belépő modell 400 x 400 mm-es paletták, a legnagyobb típus, az LPP 250 pedig legfeljebb 2.500 x 2.500 mm-es paletták és 10.000 kg-os, ø 3.400 x 2.000 mm-es munkadarabok befogadására képes. Az LPP-t a DMG MORI MCC-LPS mester számítógép vezérli, melynek hatékony, intuitív szoftvere rendezi az alapanyagkészletet, emellett kezeli a szerszámokat és rögzítő készülékeket is.

NHX 4000 és NHX 5000 megmunkálóközpontok, akár 99 paletta befogadására alkalams LPP lineáris palettatárolóval felszerelve

NHX 4000 és NHX 5000 megmunkálóközpontok, akár 99 paletta befogadására alkalmas LPP lineáris palettatárolóval felszerelve

Automatizált kompakt munkadarab- és raklapkezelő rendszerek, valamint portálrendszerű rakodók széles spektruma és nagy, forgóasztalos tárolórendszerek

A már említett példák mellett a DMG MORI Házi Kiállításának automatizációs portfóliója számos intelligens megoldást is tartalmazott. Ezek között kompakt munkadarab- és palettakezelő rendszerek, valamint kisebb munkadarabokhoz szolgáló portálrendszerű rakodók is bemutatásra kerültek. Így például kiállításra került a WH CELL egy 3. generációs DMU 50-nel és egy CMX 50 U-val, egy 10 palettás PH CELL egy DMU 60 eVo-n és egy CMX 600 V-n, valamint egy GX 6 egy CLX 350-en. A forgóasztalos palettatároló rendszereket a monoBLOCK sorozat megmunkálóközpontjain mutatták be; a munkatérbe való közvetlen rakodást biztosító RPS 9 forgóasztalos rakodó ennek megfelelően egy – az idei világpremierek között lévő – DMU 65 monoBLOCK-kon. Végül, a nagy alkatrészek automatizált gyártása területén egy WH 210 munkadarab-kezelő rendszerrel felszerelt DMU 200 Gantry is bemutatásra került. A DMG MORI ezzel a széles választékkal hangsúlyozta állítását, miszerint minden alkalmazáshoz képesek megfelelő automatizálási megoldást kínálni.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]