Megkezdődött a Mastercam 2021 publikus tesztelése

Ha Ön is Mastercam felhasználó, most részt vehet a 2021-es verzió publikus bétatesztelésében.

Mastercam-2021-Public-Beta

Mérettől függetlenül, most minden gyártócégnek lehetősége nyílik kipróbálni és véleményezni a Mastercam új, 2021-es bétaverzióját. Érdemes részt venni a tesztelésben, hiszen a résztvevők korai bepillantást nyerhetnek a szoftver számos új funkciójába, emellett észrevételeikkel hozzájárulhatnak a végleges verzió kialakításához.

Gyorsabb, rugalmasabb többtengelyes programozás

Tekintve, hogy egyre több vállalkozás támaszkodik a korszerű többtengelyes, egy beállításban történő precíziós megmunkálásra, a Mastercam 2021-ben olyan új technikák és stratégiák kerültek beépítésre, mint a Kiterjesztett Többtengelyes Zsebmarás (Expanded Multiaxis Pocketing), az új 3+2 Automatikus Nagyoló szerszámpályák (3+2 Automatic Roughing), a továbbfejlesztett 5-tengelyes Flowline szerszámpályák és sok egyéb hasznos funkció.

Forgácsolás és azzal kapcsolatos alkalmazások fejlesztése

A 2021-es verzióval bemutatásra kerülnek az új Egyedi Menetesztergálási (Lathe Custom Thread) szerszámpályák, amelyek támogatják az egyedi menetek kialakítását és kiterjesztik a tokmányok és tokmánypofák modellezésének lehetőségét. A Mastercam emellett különálló alkatrésztípusként teszi elérhetővé a patrontokmányokat, ezzel jelentősen bővítve a közvetlenül támogatott szerszámgép típusokat. Fejlesztésre került továbbá a szoftver Maró-esztergáló szimulációja, emellett támogatottá vált a svájci típusú esztergálás is.

NC programozás gyorsaságát, biztonságosságát és pontosságát érintő fejlesztések

A Mastercam 2021 új szerszámpályái között elérhetővé válik a testreszabható, többszegmensű fúró ciklusokhoz alkalmas Fejlett Fúrás (Advanced Drill) és a furatok letöréséhez használható Letörő Fúrás (Chamfer Drill) funkció. Az új Befedés (Wrap) funkcióval a lehető legkisebb határolókeretek is létrehozhatók, a Szerszám Kinyúlás Ellenőrzése (Check Tool Reach) eszközzel pedig leellenőrizhető, hogy a választott modell geometriájához hol nem fér hozzá a szerszám.

A fentiek csupán a Mastercam 2021 legfőbb újdonságait ismertetik, a részletekért keresse fel a szoftver bétatesztelő programját az alábbi linken:

Customer Resources

ForrásMastercam

További információ:

A Mastercam hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]