Kompakt automatizációs megoldás a HALTER és FANUC együttműködéséből

Tavaly mutatkozott be a hazai nagyközönségnek a FANUC robottal felszerelt automatizációs rendszer, a HALTER LoadAssistant.

Igazi érdekességgel találkozhattak a FANUC tavalyi évet záró, ünnepi hangulatú rendezvényére, a Hütte Napok-ra látogatók. A vállalat bemutatótermében, a saját gyártmányú robotok és szerszámgépek mellett a társkiállítók termékei, köztük a HALTER látványos automatizációs megoldása, a LoadAssistant Universal Premium is kiállításra került.

A hazánkban a Prevotex Hungary Kft. által képviselt HALTER robotos rendszere egy egyszerű kezelhetőséget és sokrétű funkcionalitást kínáló kompakt automatizációs megoldás, amely már az első naptól fogva képes növelni cége termelékenységét. Az automatizáló rendszer bármilyen, már meglévő vagy új CNC esztergához vagy marógéphez csatlakoztatható, és akár 250 mm-es (a Universal BIG modell esetében 300 mm) munkadarabok adagolására is alkalmas. 

2019_11_20_-_FANUC_Hütte_Napok_HALTER_01

A Hütte Napok keretein belül bemutatott automatizálási cella egy FANUC Robodrill megmunkálóközpont kiszolgálását végezte, szintén FANUC gyártmányú robotkarral. Ahogy azt Laczkó Ádám, a Prevotex Hungary Kft. értékesítési és szerviz vezetője is elmondta, a rendszer egyik nagy előnye, hogy könnyen telepíthető: 3-5 munkanapon belül kulcsrakész megoldásként tudják az ügyfeleknek szállítani. A rendszer használatához ráadásul nem szükséges FANUC robotprogramozási ismeret, a HALTER SmartControl-nak köszönhetően a beállításhoz elég csupán néhány lépést követni az érintőképernyőn. Az alkatrészek tekintetében a megoldás rendkívül rugalmas, bármilyen geometriájú darab be- és kirakodása könnyedén megoldható. Egy LoadAssistant rendszerrel legfeljebb négy szerszámgép szolgálható ki, ezek között raklapemelővel mozgatható a berendezés.

2019_11_20_-_FANUC_Hütte_Napok_HALTER_03

A HALTER LoadAssistant rendszerek főbb jellemzői:

  • A létező összes CNC márkával kompatibilis
  • A telepített gépeket automatikusan felismeri
  • Beállítása kevesebb mint 5 perc
  • Robotikai ismeretek nem szükségesek; a megadott tartományon belül az összes munkadarabbal való munka könnyen beállítható
  • Megbízható technológia
  • Könnyen mozgatható az egyik CNC géptől a másikhoz
  • Megtérülési idő: akár 6-18 hónap

2019_11_20_-_FANUC_Hütte_Napok_HALTER_04

A HALTER és a FANUC közti együttműködésből születő megoldás jelentős európai sikereknek örvend: öt évvel a piacra kerülése után a LoadAssistant rendszerek már több, mint 25 országban üzemelnek, emellett olyan nagy nevű CNC szerszámgépek termelékenységének növekedéséhez hozzájárultak már, mint a Bridgeport (Hardinge), DMG MORI, Doosan, EMAG, Haas, Hermle, Hurco, Hyundai, Index, Mazak, Nakamura-Tome, Okuma vagy a Takisawa. Laczkó Ádám bízik benne, hogy a berendezés a hazai piacon is jó eredeményekkel fog szerepelni, amelyben a FANUC támogatása nagy előnyt jelent.

További információ:

A HALTER termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, a Prevotex honlapján.

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]