Készítse el gyárának digitális ikerpárját a hatékonyság növelése érdekében!

A graphIT Kft., mint a Siemens PLM Gold Smart Expert Partnere az innovációt folyamatosan szem előtt tartva arra törekszik, hogy segítse a magyarországi vállalatokat elindulni az Ipar 4.0 útján olyan korszerű szoftvermegoldások bevezetésével, mint például a Plant Simulation.

A Siemens Tecnomatix család Plant Simulation szoftverével könnyedén létre hozhatja gyára digitális ikerpárját. A létesítmény minden része leképezhető a szimulációs modellel beleértve a gépeket, munkaállomásokat, szállítószalagokat és a tárolókat. Amint elkészült a létesítmény szimulációs modellje Plant Simulation-ben, riportokat készíthetünk a szoftver segítségével a termelés majd minden aspektusáról, a teljesítménytől a rendelkezésre álláson vagy leálláson keresztül a munkaerő kihasználtságig. A szoftvert nem csak egy már létező gyár működésének elemzésére nyújt megoldást. Használatának egyik fő előnye, hogy lemodellezhető egy esetleges változtatás termelésre gyakorolt hatása is.

BIW Line Energy Consumption Plant Simulation mit Schatten2

Egy gyár termelési/logisztikai folyamatainak megváltoztatása időigényes és rendkívül költséges is lehet egyben. Vegyünk például egy egyszerű gépáthelyezést. Ebben az esetben a gépleállást követően leáll a termelés is. A gépet szétszerelik és áthelyezik az új helyére, majd újból összeszerelik. A végső fázisban pedig letesztelik és beüzemelik. Ez a szokványos folyamat rengeteg gyári dolgozó idejét és energiáját köti meg, ráadásul ez idő alatt még a gép sem fog termelni. Mindezen befektetett idő és munka után hogyan lehetünk biztosak abban, hogy megérte áthelyezni a gépet?

A Plant Simulation-ben gyorsan és könnyedén lemodellezhető a fenti példa. Egyszerűen módosítható a gépek elrendezése és megvizsgáltható, hogy a változtatás milyen hatással van a folyamatokra.

Egy esetleges új gép megvásárlása is megvizsgálható Plant Simulation-ben. Virtuálisan hozzá adható a termeléshez az új berendezés és a szoftver segítségével vizsgálatok végezhetők arra vonatkozóan, hogy az új eszköz használatával hogyan változik a produktivitás.

Dairy Milk cardbox

A Plant Simulation egy diszkrét esemény-vezérelt ipari szimulációs szoftver eszköz, amellyel leképezhetők a logisztikai rendszerek digitális modelljei (például a gyártás), azért, hogy megvizsgálhassuk a rendszer jellemzőit és optimalizáljuk teljesítményét.

A Plant Simulation használata az alábbi kérdések megválaszolásában segíthet:

  • Hogyan detektálhatók és eliminálhatók hibák a gyártási/logisztikai folyamatban?
  • Hogyan csökkenthető a beruházási költség?
  • Elérhető a kívánt termelési mennyiség?
  • Milyen hatással bír a termelési mennyiség változtatása?
  • Hogyan csökkenthető a raktárkészlet?
  • Mi az optimális kontrol stratégia? 
  • Milyen hatással van a sürgős megrendeléseknek a rendszerre?
  • Mi a legjobb tervezési alternatíva? 
  • Hogyan optimalizálható az energiafelhasználás meglévő rendszer estén?
  • És még sok más

ForrásgraphIT

További információ:

A graphIT Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]