II. HAAS Bartec GmbH & ÓE-BGK CNC Konferencia

A HAAS Factory Outlet – Hungary A Division of Bartec GmbH és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar vezetése tisztelettel meghívja Önt a második alkalommal megrendezésre kerülő konferenciájára, melynek témája a “CAD/CAM és CNC technológia oktatásának kihívásai napjainkban”.

2018_05_31_Haas_Bartec_Konferencia_07

A Bartec GmbH, mint a HAAS Automation Inc, amerikai szerszámgépgyártó vállalat kizárólagos magyarországi képviselete és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara egyaránt kiemelt feladatának tartja a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása érdekében a műszaki képzési területek fejlesztését, melynek megvalósítása érdekében széleskörű együttműködést kívánnak kialakítani az ipar képviselőivel, illetve a köz,- és felsőoktatási intézményekkel.

Ennek szellemében született meg 2018. januárban a HAAS és a Kar együttműködése. Ennek első lépéseként egy Haas MiniMill-EDU CNC megmunkáló központ és 4 db szimulátor került oktatási célokra ingyenes kihelyezésre a Kar Nagyműhelyébe. A megismerési és betanulási folyamatot követően 2018. májusában egy közös, az „Az ipar és az oktatás kapcsolatának fontossága napjainkban” CNC Konferencia megszervezésével folytatódott a szakmai együttműködés. Az elmúlt három szemeszterben a HAAS MiniMill-EDU marógép és a szimulátorok integráns részévé váltak az oktatás mindennapjainak, elegendő tapasztalat gyűlt össze, hogy ezeket az egyetem megossza a nagyközönséggel.

Fontos feladata a konferenciának továbbá, hogy közvetítse minden műszaki képzést folytató oktatási intézménynek, valamint iparvállalatnak, akik saját maguk is aktív részesei kívánnak lenni a CNC-s utánpótlásképzésnek, hogy milyen pozitív fejlődést hozhat ez a saját rendszerükben, illetve milyen előnyökre tesznek szert akár egy HTEC központ létrehozásával. A rendezvény további célkitűzése, hogy átfogó képet adjon arról, melyek a mai fémipari megmunkálás ipari követelményei. A szervezők szeretnék felvázolni, hogy miért fontos a megfelelő forgácsoló szerszám kiválasztása és használata, miért szerez egyre nagyobb teret az off-line programozás, miért növekszik a méréstechnika szerepe a forgácsolástechnikában, és persze még több hasznos szakmai témát is kínálnak, amelyek bemutatására és megbeszélésére előadások, laborlátogatás, valamint interaktív beszélgetések formájában lesz lehetőség.

Program

09.30 – 10:30Regisztráció
10:00 – 10:10Megnyitó
Balogh József dékáni titkárságvezető, ÓE BGK
10:10 – 10:30“HAAS Automation Inc, HTEC-Partner a CNC oktatásban, ÓE BGK együttműködési kapcsolatának jelene és jövője”
Péntek György értékesítési vezető, HAAS Bartec GmbH
10:30 – 10:50„Ipari kapcsolatok és a gyakorlatorientált mérnökképzés aktualitása és fontossága a Bánki Kar életében”
Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán, ÓE BGK
10:50 – 11:10„ÓE BGK CAD/CAM CNC szakirány bemutatása”
Dr. Pinke Péter intézetigazgató, ÓE BGK
11:10 – 11:30„HAAS MiniMill-Edu megmunkáló központ és szimulátorok alkalmazásának tapasztalatai az oktatási gyakorlatban az ÓE BGK-n”
Burai István műszaki oktató, ÓE BGK
11:30 – 11:50„A tömör keményfémpor gyártástól, a kész szerszámig”
Győrvári Péter ügyvezető igazgató, Ceratizit Group Magyarország Kft.
11:50 – 12:10„Forradalmian új esztergálás – Ceratizit Free Turn”
Szalkai László technológiai vezető, Ceratizit Group Magyarország Kft.
12:10 – 12:30„A tervezéstől a megvalósításig – CAD/CAM megoldások és termékéletciklus menedzsment”
Gyönyörű Attila CAM termékvonal vezető, ENTERPRISE Group PLM Üzletág
12:30 – 13:30“Ebéd” (II. emelet 255-ös tanterem)
13:30 – 14:30„Gépműhely látogatás – Technológia a gyakorlatban”
14:30 – 14:50“Interaktív konzultáció”
Balogh József dékáni titkárságvezető, ÓE BGK
14:50 – 15:00Zárszó
Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán, ÓE BGK
Péntek György értékesítési vezető, Haas Bartec GmbH

Helyszín

ÓE BGK
1081 Budapest,
Népszínház utca 8.
II. emelet 252-es, „Bánki Donát terem”

Időpont

2020. március 26. (csütörtök), 10:00 – 15:00

A Konferencián való részvétel az előzetes regisztrációt követően ingyenes. A regisztrációs űrlap az alábbi linken található:

reg_gomb

ForrásÓE BGK

További információ:

Az ÓE BGK hivataloa honlapján.

A Bartec GmbH hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]