Bepillantás a STUDER univerzális köszörűgépeinek világába

Az alábbi cikk rövid áttekintést kínál a STUDER teljes palástköszörű portfóliójáról.

A főbb feladatok ellátására alkalmas belépő szintű berendezéstől kezdve, a bonyolult feladatok megoldására képes gépekig, egészen kis darabok vagy éppen a nagyméretű alkatrészek egyedi, kis- vagy nagy tételben való előállításához. A STUDER jelenleg öt univerzális palástköszörű típust kínál ügyfeleinek a 400, 650, 1000 és 1600 mm-es korong-munkadarab középpont távolságú és 175, 225 és 275 mm tengelymagasságú tartományból. A szerszámgépek alapját a szilárd Granitan S103 gépágy alkotja, amely képes kiegyenlíteni a megmunkálás során jelentkező hőmérsékletingadozásokat, ezzel biztosítva a stabil megmunkálási körülményeket.

Portfolio-Übersicht

favoritCNC – Az univerzális felhasználás jól ismert sztárja

A favoritCNC a közepes méretű munkadarabok egyedi és tételszintű gyártásához ideális. A korong-munkadarab középpontok közti távolság választhatóan 650 vagy 1000 mm, a tengelyvonal magassága pedig 175 mm. Maximálisan 80 vagy 120 kg-os munkadarabok megmunkálására alkalmas, kialakítástól függően. A különböző kiegészítőkkel a berendezés további bővítésére is lehetőség nyílik, amellyel olyan funkciók válnak elérhetővé, mint a gyártás közbeni mérés, az egyensúlyozó rendszer, a kontaktérzékelés vagy a hosszmeghatározás. A kiváló minőségű alkatrészek hosszú éveken át maximális pontosságot, teljesítményt és megbízhatóságot garantálnak a felhasználók számára. A köszörűgép zárt kialakítása továbbá biztosítja a munkafolyamat optimális megfigyelhetőségét.

favorit – Az univerzális felhasználás feltörekvő csillaga

A favorit a rövid és hosszú munkadarabok egyedi és tételszintű megmunkálására lett kialakítva. Korong-munkadarab középpontok közti távolság tekintetében elérhető 400, 650, 1000 és 1600 mm-es változatban is, tengelyvonal magassága pedig 175 mm. A berendezés segítségével akár 150 kg tömegű alkatrészek is megmunkálhatók. A STUDER által fejlesztett StuderPictogramming grafikus rendszernek köszönhetően gyorsan és egyszerűen programozható. Ez a köszörű is tovább bővíthető a különböző kiegészítőkkel, melyekkel elérhetővé válik a gyártás közbeni mérés, az egyensúlyozó rendszer, a kontaktérzékelés vagy a hosszmeghatározás.

S33 – Egyedi megoldások, megfizethető áron

Az S33 kis- és nagyméretű munkadarabok egyedi, kis vagy nagy tételszámú előállítására szolgál. Korong-munkadarab középpontok közötti távolság tekintetében elérhető 400, 650, 1000 és 1600 mm-es változatban is, tengelyvonal magassága pedig 175 mm. A berendezés segítségével akár 150 kg tömegű alkatrészek is megmunkálhatók. A berendezés különlegessége, hogy a két csúcs közötti megmunkálásról rekordidő alatt átállítható csúcs nélküli köszörülési megmunkálásra. Ezen felül, az új kerékfejjel ellátott két motororsó segítségével összetett munkadarabok köszörülésére is van lehetőség, egyetlen befogásban.

S31 – Sokoldalú megoldás a nagy feladatokhoz

Az S31 kis- és nagyméretű munkadarabok egyedi, kis vagy nagy tételszámú előállítását végzi. Korong-munkadarab középpontok közötti távolság tekintetében elérhető 400, 650, 1000 és 1600 mm-es változatban is, tengelyvonal magassága pedig 175 mm. A berendezés segítségével akár 150 kg tömegű alkatrészek is megmunkálhatók. A bővíthető moduláris rendszernek köszönhetően az S31 könnyedén az ügyfelek speciális igényeihez alakítható. A forgófej rendkívül magas, 0,00005°-os felbontású B-tengelye egyaránt lehetővé teszi a külső-, belső- és síkköszörülési feladatok elvégzését, egyetlen befogásban.

S41 – Mindent visz a komplex feladatok terén

Az S41 elsősorban a nagyméretű munkadarabok megmunkálásához ajánlott. Korong-munkadarab középpontok közötti távolság tekintetében 1000 és 1600 mm-es változatban érhető el, a választható tengelymagasság 225 vagy 275 mm lehet. Segítségével akár 250 kg tömegű alkatrészek is megmunkálhatók. Az S41 számos kifinomult technikai tulajdonsággal rendelkezik, így például a forradalmi StuderGuide vezetékrendszerrel, nagy pontosságú lineáris motorral szerelt tengelyekkel, rendkívül gyors B-tengellyel, valamint a köszörűfejek még szélesebb választékával és sok egyéb kiegészítővel.

ForrásSTUDER

További információ:

A STUDER hivatalos honlapján.

A STUDER szerszámgépek hivatalos hazai forgalmazója, a GALIKA honlapján.

Megosztás
[
    ]