MM-L300A lézeres hegesztés-ellenőrző eszköz az AMADA MIYACHI EUROPE-tól

Az új kompakt ellenőrző eszköz fejlettebb folyamatokat és minőségellenőrzést biztosít.

Amada-Miyachi-Europe

Az Amada Miyachi Europe által bejelentett új lézeres hegesztés-ellenőrző eszközt olyan hegesztési hibák és változások észlelésére tervezték, mint például az alkatrészek közti rések, a hiányzó részek, a túl mély hegesztési penetráció, a lézernyaláb helytelen fókuszpontja vagy a védőgáz hiánya. Az eszköz pont- és varrathegesztéshez egyaránt alkalmazható.

A nagy pontosságú MM-L300A folyamatfejlesztéshez és minőségellenőrzéshez is ideális megoldást jelent. A lézer teljesítménye minden hegesztett ponton mérhető, illetve mérhető és értékelhető a visszavert lézernyaláb is, a részletes adatok pedig el is menthetők. A mért adatok grafikus formátumban elmenthetők, így a gyártási folyamat rögzített adatait bármikor gyorsan le lehet ellenőrizni.

A felső és az alsó határértékek a jó hegesztővarratok eredményeinek adatai alapján állíthatók be, és vészjelzés küldhető, ha a mért adat kívül esik a beállított tartományon. Rendkívül magas – akár 1 mikroszekundumos – időbeli felbontásával és a dedikált SU-N300A szenzorral, az MM-L300A pontos mérést biztosít mind folyamatos hullám, mind pedig impulzusos folyamatokhoz.

MM_L300A

A kompakt, 3 kg-os kivitel rendkívül kis helyet foglal, így mind a gyártásba, mind pedig labor környezetbe könnyedén integrálható. A szenzor elhelyezhető a lézersugár optikai tengelyén vagy akár a tengyeltől független pozícióban is.

Az MM-L300A könnyen kezelhető, Windows-alapú szoftverrel is rendelkezik, amely a szenzorok konfigurálásáért, a határértékek megadásáért és a valós idejű vagy mentett hullámforma-elemzésért felel.

Főbb műszaki adatok:

Méretek (H x Sz x M)
  • MM-L300A (csatlakozó nélkül): 243 x 230 x 89 mm
  • SU-N300A szenzor (csatlakozó nélkül): 35 x 50 x 96mm
Tömeg
  • MM-L300A (csatlakozó nélkül): 3,0 kg
  • SU-N300A szenzor (csatlakozó nélkül): 0,2 kg
Munkaterület
  • kb. 200 mm-es működési távolság, 
  • ø 2 mm jel-észlelési átmérő
Ellenőrizhető hullámhossz1.300 – 2.500 nm

ForrásAMADA

További információ:

Az AMADA MIYACHI EUROPE hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]