Automatizációs lehetőségek széles választéka a STUDER-től

Az alábbi cikk rövid bepillantást kínál a STUDER által kínált számos automatizációs lehetőségbe, a belépő szintű modellektől a testreszabott megoldásokig.

Az automatizáció története egészen addig a pillanatig nyúlik vissza, amikor az emberek először alkottak egymás között láncokat, hogy a különböző árucikkeket egyik helyről a másikra rakodják. Az automatizáció egyik legismertebb formáját azonban Henry Ford találta fel a járművek teljes összeszerelésére, 1913-ban.

Azóta a technológia hosszú utat járt be, ma pedig már számtalan különböző megoldás létezik, amellyel az emberek munkája hatékonyabbá, könnyebbé és gyorsabbá tehető. A STUDER is széles skálán kínálja automatizált rakodóit, melyek ára és összetettsége a szükséges funkciók számától függ.

Az ideális belépő szint – STUDER easyLoad

A belépő szintű modelleket – kedvező áruk ellenére is – szilárd, megbízható felépítés jellemzi, és a köszörűgépek be- és kirakodására kínálnak olcsó opciót. A V-megfogós, portálos kialakítású rakodórendszerek az S33, S31, S22 és S40-es géptípusokhoz érhetők el és kiválóan alkalmasak akár 300 mm hosszú tengelyelemek rakodásához, 4-30 mm megfogó átmérőig. Ezzel, az említett gépek által gyártható spektrum jelentős részét lefedik. Az alkatrészek szállítása szabványosított, állítható, szinkronizált szalagokkal biztosított. A gépek kialakításához igazított burkolat emellett biztonságos, gördülékeny működést tesz lehetővé.

EasyLoadLader

További funkciók a középkategóriában és afelett

A középkategóriás automatizálás területén még mindig nagy hangsúly kerül a szabványosított megoldásokra, de itt már elérhetők a STUDER külső beszállítóival közösen kialakított lehetőségek is. A kategória egyebek mellett olyan plusz funkciókat kínál, mint a sorjázás, kefés felületkezelés vagy a köszörült alkatrészek újramérése. A Wenger Automation & Engineering AG kínálatából például elérhető a moduláris WeStack cella és ennek WeSpeed változata is. Ahogy utóbbinak neve is mutatja, ez még gyorsabb be- és kirakodást biztosít a STUDER köszörűihez. A WeFlex pedig egy rugalmas, sokoldalú berendezés, amelynek cserélhető megfogótestei gyors váltást tesznek lehetővé tengely- és tokmány alkatrészek megmunkálása között.

westack_wespeed

A határ a csillagos ég

Akárcsak az autóknak, az automatizációs lehetőségnek sincs határa. A STUDER számtalan szerszámgépet és technológiát kombinált a múltban, amely hozzáállását a jövőben is meg kívánja tartani. Csak néhány kiegészítő funkció a szinte végtelen lehetőség közül: a köszörült alkatrészek kódjainak olvasása, megjelölése és válogatása, a köszörülési ciklusok közötti elő- és újramérés vagy illesztő-köszörülés.

flexLoad – Rakodórendszer az USA-ból

Az automatizálás felé mutató erős tendencia az USA-ban is egyértelműen tetten érhető. Ezekre az igényekre kínál választ a UNITED Grinding North America által fejlesztett flexLoad rakodórendszer is. A rugalmasságot fémjelző megoldás egy hattengelyes robotot implementál, amely a munkadarabcseréhez egy hetedik tengelyen közelíti meg a szerszámgépet. A robot jelenleg a STUDER S33, S31 és S41 gépekhez érhető el az Egyesült Államokban.

ForrásSTUDER

További információ:

A STUDER hivatalos honlapján.

A STUDER termékek hivatalos hazai forgalmazója, a GALIKA honlapján.

Megosztás
[
    ]