Visszatekintés – Esettanulmányaink 2019-ből

Szokásunkhoz híven, az idei évet is azzal kezdjük, hogy összegyűjtjük az előző évben készített esettanulmány videóinkat. Ha lemaradt róluk, vagy újranézné őket, most megteheti!

Autodesk esettanulmányok

Optimalizált tervezői folyamatok az ÉLBER Kft.-nél

Az olyan, szigorú minőségi előírásoknak megfelelő termékek gyártása, mint az egyedi tartályok és ezek kiegészítő gépészeti berendezései elképesztő mennyiségű, időigényes tervezéssel jár együtt. Ilyen körülmények között jelenthetnek nagy segítséget a modern tervező- és tervadatkezelő szoftverek.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

Célgéptervezés felsőfokon – digitalizációs fejlesztés a Konkoly Electro Kft.-nél

Az egyedi célgépek tervezése és gyártása hatalmas szakértelmet és odafigyelést igénylő folyamat, aminek elvégzése ma már elképzelhetetlen a megfelelő szoftverek nélkül. A 20 éves tapasztalattal rendelkező Konkoly Electro Kft. dolgozói ezt nagyon jól tudják, ezért is használják az Autodesk hatékony szoftvereit.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

Creaform esettanulmányok

A műszaki szemlétől a rajtvonalig – a 24 órás Le Mans-on jártunk

A híres, 24 órás Le Mans futamot szervező Automobile Club de l’Ouest (ACO) egyesületet nagy kihívás elé állította a sors, amikor a versenyautók kvalifikálási folyamatát kényszerültek korszerűsíteni. A probléma megoldásában végül a Creaform magasan képzett szakemberei segítettek.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

 

EMCO esettanulmányok

A tökéletesség útján – EMCO géppark a PAS-Q Bt.-nél

A több évtizedes múltra visszatekintő PAS-Q Bt. számos kényes iparág számára készít bonyolult, összetett alkatrészeket. Termékeik szigorú minőségi előírásoknak kell megfeleljenek, az alkalmazott géppark korszerűsége ezért kulcsfontosságú a családi vállalkozás számára. Ebben a megpróbáltató környezetben jelentenek megoldást az EMCO kompakt szerszámgépei.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

Enterprise Group esettanulmányok

Egy garázsból indult, mára számos iparág globális elektronikai beszállítója – Tervezési folyamatok a Bourns-nál

Az amerikai Bourns cégcsoport autóipari részlegének legnagyobb fejlesztőközpontjában, a Bourns Kft. veszprémi telephelyén jártunk, ahol megtudhattuk, miként segíti a tervezők munkáját a Siemens NX szoftver.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

Robotcellák munkáját segítik az ENTRA-SYS moduláris anyagmozgató pályái

A többek között egyedi célgépek tervezésével és gyártásával foglalkozó ENTRA-SYS Kft. megrendelései sok esetben többszörösen összetett, magas minőségi elvárásokat támasztó rendszerek kivitelezését igénylik. Hogy ilyen szigorú körülmények között is garantálni tudják a magas minőséget, a tervezési feladatokban a Solid Edge rendszereire támaszkodnak.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

EuroSolid esettanulmányok

“Nem is tudnánk nélküle elképzelni a napi tevékenységünket” – SOLIDWORKS használata egyedi, kis szériás gépészeti tervezéshez

A szegedi Procontrol, saját fejlesztésű elektronikai termékeit egyedi, kis szériás megrendelésekre készíti. Míg kezdetben a gépészeti tervezést és gyártást alvállalkozók végezték, a piaci igények változásának következtében ma már ezt is házon belül végzik. Mindez azonban nem valósulhatott volna meg a megfelelő tervezőszoftver nélkül.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

Egy díjnyertes, magyar fejlesztésű sporteszköz tervezése

Az alig néhány éve létező, mára azonban hatalmas népszerűségnek örvendő, magyar fejlesztésű sportág, a Teqball, egyik legfontosabb eszköze a különleges kialakítású asztal. Tervezése és gyártása, a magas minőségi követelmények miatt számos kihívással járt, aminek leküzdésében a SolidWorks szoftverei segítették a mérnök csapatot.

Olvassa el a teljes beszámolónkat!

FANUC esettanulmányok

FANUC ROBOSHOT flottával a magas minőségű, megbízható fröccsöntésért

A fröccsszerszámok gyártásához, a gondos tervezői munka és odafigyelés mellett a megfelelő szerszámgép is kulcsfontosságú. A CADCAMWORKS Bt.-nél a FANUC ROBOSHOT fröccsöntői gondoskodnak arról, hogy a minőséggel ne legyen probléma.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

Kivételes energiahatékonyság – FANUC ROBOSHOT gépek a SIMON cégnél

Az autóipar számára készített műanyag alkatrészek, bár mérete sok esetben apró, jelentősége annál nagyobb. Az irántuk támasztott minőségi elvárások éppen ezért sokszor rendkívül szigorúak, ami fejlett gépparkot és megfelelő technológiai felkészültséget követel a beszállítóktól.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

 

IC-Hungary esettanulmányok

Szikraforgácsolás felsőfokon – Korszerű Sodick géppark az EGEX-PLUS Kft-nél

A majdnem 3 évtizedes múltú EGEX-PLUS Kft. az állandó fejlesztések híve. Céljaik elérésében hosszú évek óta segíti őket az IC-Hungary csapata. Legutóbbi gépeiket – két prémium kategóriás Sodick szikraforgácsolójukat – is tőlük vásárolták.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

XperiCAD esettanulmányok

Mérnöki munka hatékonyságának növelése automatizációval

A BW Papersystems Budapest Zrt. tervezői folyamatait jelentős mértékben lassították a mérnöki munkával járó, manuálisan végzett adminisztrációs feladatok. A megoldást a problémás folyamatok automatizációja jelentette, amelynek megvalósításában az EuroSolid Kft. és az XperiCAD Kft. szakemberei segítettek.

Olvassa el teljes beszámolónkat!

Megosztás
[
    ]