Meghirdette 2020-as CAM versenyét a Mastercam diákok és tanárok részére

A CNC Software Inc. által fejlesztett Mastercam szponzorálja a diákok és profik számára egyaránt hirdetett 2020-as “Masters of CAM Wildest Parts” című CAM versenyt.

WildestPartsBlogHeader

A feladat egyszerű: egy egyedi, merész elemet kell készíteni a Mastercam segítségével. A verseny arra készteti a hallgatókat és a szakembereket, hogy hozzanak létre valamit, amely ötletes tervezésről és izgalmas megmunkálásról árulkodik.

A versenyen való részvétel kiváló lehetőséget kínál arra, hogy hallgatók és tanárok egyaránt, a verseny szellemében bővíthessék képességeiket a CAD/CAM területén. A jelentkezőktől elvárják, hogy kiváló minőségű, korábban még nem készített vagy meglévő, de újragondolt alkatrészeket hozzanak létre.

“Tavaly rengeteg lenyűgöző és kreatív alkatrészt kaptunk a versenyzőktől, a világ minden tájáról – mondta el Peter Mancini, a CNC Software Inc. oktatási termékmenedzsere. Riley Traver (Van Buren Tech, Lawrence, MI), a középsikolai kategória nyertese például egy sprint cipő alaplemezét, Colin May (Erie Közösségi Főiskola, Williamsville, NY), az utóközépiskolai (“postsecondary school”, csak az USA-ban és Kanadában) kategória nyertese pedig egy motorblokkot nyújtott be pályamunkaként. Alkatrészeik teljesen lenyűgöztek minket, úgyhogy nagyon kíváncsiak vagyunk az idei munkákra.”

67787569_10156744724592547_316565989095374848_o

A részvételért minden versenyző Mastercam pólót kap, a nyertesek közül pedig 3.000 dollárt vihet haza az első, 1.500 dollárt a második és 500 dollárt a harmadik helyezet. Akit érdekel egy ilyen kihívás, érzi magában a kreativitást és mer máshogy gondolkozni, feltétlenül érdemes neveznie.

A pályamunkákat 2020 június 30-ig lehet elküldeni, az alábbi 4 kategóriában:

  • Középiskolai: középiskolai szintű oktatásban résztvevő diákok részére
  • Utóközépsikolai (csak az USA-ban és Kanadában): utóközépiskolai szintű oktatásban résztvevő diákok részére
  • Csoportos: bármilyen szintű oktatásban részt vevő diákcsoportok részére
  • Profi: professzionális gyártói tapasztalattal rendelkező versenyzők részére (nem csak diákoknak)

ForrásMastercam

További információ:

A verseny hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]