A köszörülés szakértői egyesítik erőiket

Együttműködés az Okuma és a Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge között.

Az Okuma és a Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co KG egy olyan köszörülőrendszert fejlesztett, amely élvonalbeli köszörűkorong-lehúzó funkciókat kínál. Mindezt a CNC köszörűgép, a lehúzó egység és a vezérlő technológia tökéletes szimbiózisával érték el.

Dr. Kaiser és az Okuma

Dr. Kaiser és az Okuma

Korszerű köszörülési megoldások

Az Okuma több mint egy évszázados szakértelemmel rendelkezik a köszörülés területén. Azon rendkívül kevés beszállítók közé tartozik, akik egy kézből kínálják és házon belül gyártják a különböző szerszámgépeket, főorsókat, motorokat, vezérlőket és sok egyéb eszközt. A perifériás komponensek fejlesztése érdekében olyan neves partnerekkel működik együtt, mint például a köszörűkorongokat, forgácsoló szerszámokat, kopásálló alkatrészeket és lehúzó orsórendszereket fejlesztő és gyártó német Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co KG.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a két vállalat együttműködéséből egy rendkívül hatékony, speciális alkalmazás született, amely képes meghatározni az optimális lehúzási paramétereket. A megoldás egy, a Dr. Kaiser által fejlesztett, üvegesített CBN köszörűkorongból, egy lehúzó orsórendszerből és az ehhez szükséges lehúzó szerszámokból áll, amit a már egyébként is kiváló tulajdonságokkal rendelkező Okuma GP25W x65 CNC köszörűgéphez alkalmaztak.

Dr. Dirk Hessel (Dr. Kaiser) és Andreas Lemaire (Okuma)

Dr. Dirk Hessel (Dr. Kaiser) és Andreas Lemaire (Okuma)

Kommunikáció a lehúzó orsóval és a vezérléssel

A telepítés során a C72FCA2-es orsót PROFINET-en keresztül csatlakoztatják az Okuma OSP-P300G vezérlőjéhez. 1,3 kW teljesítményének köszönhetően az orsó rendkívül stabil kerületi sebességet ér el, szinkron lehúzás vagy ellenforgó lehúzás közben is. A lehúzási ciklus alatt a vezérlő folyamatadatokat kap az orsótól, amelynek integrált akusztikus emissziós szenzorai érzékelik, amikor a lehúzó egység és a köszörűkorong kapcsolatba lépnek. Tekintve, hogy a szenzorok mikorméteres tartományban képesek érzékelni, a tengelyek tökéletesen igazíthatók. Ez csökkenti a légköszörülési időt, minimalizálja a gyémánt szerszám kopását és biztosítja a köszörűkorong meghatározott kopását.

Összességében, ezek a technológiák biztosítják a lehető legtermékenyebb, -pontosabb és -megbízhatóbb köszörülési műveleteket. A rendszer kezelése egyszerű, hiszen az Okuma vezérlő a lehúzási folyamat minden szükséges adatát megjeleníti és lehetővé teszi az összes paraméter optimális beállítását. A kezelő által végrehajtott változtatásokat vagy a valós időben rögzített változókat a vezérlés automatikusan lefordítja egy NC programra.

ForrásOkuma

További információ:

Az OKUMA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]