A Creaform bemutatta a repülőiparnak szánt HandySCAN AEROPACK-ot

A teljes körű megoldás a repülőgépgyártók és MRO (maintenance, repair and operations = karbantartó, javító és működési) cégek egyedi igényeire kínál választ.

AMNov19News-creaform-1024x567

A hordozható és automatizált 3D méréstechnikai megoldások világvezető cégének számító Creaform bejelentette a népszerű HandySCAN termék egy egyedi csomagját, a HandySCAN AEROPACK-ot. A csomag a repülőgépek minőségellenőrzési folyamatainak – így egyebek mellett a jégesőzések és repülőgép incidensek következtében történt sérülések felmérésének, valamint a fékszárnyak és légterelők ellenőrzésének – speciális kihívásaira kíván megoldást nyújtani.

A HandySCAN AEROPACK emellett reverse engineering (fordított tervezés) folyamatokhoz, karbantartási és javítási műveletekhez, valamint a nehezen beszerezhető pótalkatrészek tervezéséhez is használható.

A HandySCAN Aeropack tartalma:

  • HandySCAN 3D™: A repülőgépipar vezető, metrológiai minőségű, hordozható 3D szkennere, amelyet pontos, ismételhető és megbízható mérésekre fejlesztettek – még megpróbáltató környezetben (például repülőgép hangárokban vagy üzemekben), illetve összetett felületek és mindenféle alkatrészméret esetén is.
  • SmartDENT 3D™: Repülőgép felületvizsgálati szoftver, a járművek fékszárnyainak, légterelőinek, géptörzsének, stb. ellenőrzésére.
  • VXinspect™: Méret ellenőrző szoftver modul a minőségellenőrzési folyamatokhoz és vizsgálati jelentésekhez.
  • VXmodel™: Utókezelési szoftver modul a 3D szkennelési adatok véglegesítéséhez és további feldolgozásához bármilyen CAD megoldásban.

A HandySCAN AEROPACK intuitív és könnyen használható, függetlenül a gépkezelő képzettségétől. A megoldás rendkívül hatékonnyá teszi a minőségellenőrzés és reverse engineering folyamatokat, hiszen csökkenti a felhasználó mérési eredményekre gyakorolt hatását, valamit felgyorsítja a végleges jelentések vagy CAD modellek elkészítését. Páratlan teljesítményének köszönhetően, a HandySCAN AEROPACK soha nem veszélyezteti a diagnózisok eredményét vagy a biztonságot.

HandySCAN-AEROPACK

A HandySCAN 3D fel van tüntetve az Airbus műszaki berendezések kézikönyvében. Emellett része a Boeing szolgálati levélének, vagyis felhasználható minden Boeing kereskedelmi repülőgép fizikai tulajdonságainak vagy sérüléseinek rögzítésére.

„A repülőipar egyre nagyobb kihívásokkal néz szembe a gyártók gyorsított innovációja, a szigorúbb szabályozások, az utasok biztonságával kapcsolatos fokozott aggodalmak, a visszavont gépek szerelési költségei és a jövedelmezőségi célok miatt” – magyarázta el Jérôme-Alexandre Lavoie, a Creaform termékmenedzsere. “Mivel a HandySCAN AEROPACK csomagot ezeknek a kihívásoknak a figyelembevételével fejlesztették ki, a repülőipari és MRO vállalatok egy teljes körű megoldáshoz jutnak.”

ForrásCreaform

További információ:

A Creaform hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]